Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy note 10 Lite - problem z zasiegiem, problem z wysylaniem sms.

(Temat utworzony: 03-10-2020 10:03 PM)
913 Wyświetlenia
BRBa24
Apprentice
Opcje

Mam mojego Note'a Lite ok 2 tygodnie, oprogramowanie zaktualizowane i wszystko było w miarę ok ale w zeszłym tygodniu zauważyłam bardzo niepokojące objawy. Używałam 2 kart SIM i od wczoraj przestałam moc odbierac i wyslas smsy na drugiej z kart. Nie sądzę żeby była to wina operatora, a problem poprawia się po restarcie telefonu ale do k***y nędzy nie będę przecież restartować telefonu za kazdym razem kiedy chce wysłać smsma!!!! Albo wykonać przelew.... ponieważ w przypadku smsow z banku, Google czy innych aplikacyjnych dostaje tylko pierwszego smsma, a następnych juz nie!!!! 

Po za tym zasieg spadl do 1 kreski. W sumie nie mam 100% pewnosci czy to się nasiliło od wczoraj ale wcześniej nie zwracałam na to uwagi, wiec chyba było lepiej. Sprawdziłam na moim poprzednim telefonie xperia XA2 plus i tam sygnał jest full!!!!  (Bo niby czemu miałby nie być w centrum miasta?!)

Tutaj na forum czytam, ze to "normalne" i czeste wśród użytkowników telefonu.... No nie, to nie jest normalne! 

Proszę o pomoc lub chociaż o potwierdzenie w odpowiedzi na tego posta, że u was tez się to powtarza. Może jeśli zrobimy z tego posta goracy temat Samsung coś wymysli?

Przyjmę tez wszelkie rady jeśli komuś udało się problem rozwiązać.

13 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Cześć @BRBa24 !
Spróbój pierw wykonać zabieg wipe cache partytion, który nie usuwa żadnych danych z telefonu. Poradnik, jak to wykonać znajdziesz tutaj:
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

PS :Daj znać czy rozwiązało to Twój problem ?
0 Like
BRBa24
Apprentice
Opcje

@YOX  napisał(a):
Cześć @BRBa24 !
Spróbój pierw wykonać zabieg wipe cache partytion, który nie usuwa żadnych danych z telefonu. Poradnik, jak to wykonać znajdziesz tutaj:
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

Zrobione. Zero poprawy 

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
W takim przypadku, jeżeli jest brak poprawy to pozostaje przywrócić telefon do ustawień fabrycznych bez przywracania danych kopi zapasowej ( jeżeli możesz sobie na to pozwolić ). Zabieg ten niestety usuwa dane z telefonu, więc polecam je sobie zgrać np. za pomocą aplikacji Smart Switch.
0 Like
BRBa24
Apprentice
Opcje

No ok- da się zrobić. Ale napiejw zapytam, co powoduje ten problem i jaka mam gwarancje ze po przywroceniu ustawien fabrycznych i po raz kolejny zainstalowaniu aktualizacji po 2 tygodniach problem się nie powtórzy?

0 Like
W83
Explorer
Opcje
Może coś z tych ustawień masz nie halo?
Może spróbuj wyłączyć telefon, zamień karty miejscami i włącz.

A z tą jedną kreską zasięgu to normalne u samsunga. Ja w note9 miałem 3 w mieszkaniu a po updacie z rok temu mam 1 i tak do dziś.
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
@BRBa24 Nie jestem w stanie odpowiedzieć Ci co powoduje ten problem, ponieważ jestem zwykłym użytkownikiem sprzętu marki Samsung i staram się pomagać innym. W odpowiedziach bazuje na własnym doświadczeniu oraz rozwiązanych już problemach. Zaproponowane przeze mnie zabiegi zazwyczaj pozwalają rozwiązać występujące problemy związane z oprogramowaniem. Najczęściej one same, natomiast biorą się z przywracania danych z kopi zapasowych ( szczegółowe ustawień) oraz czasami z aktualizacji oprogramowania.
0 Like
BRBa24
Apprentice
Opcje

Moge mieć 0 kresek jeżeli telefon spelnia podstawowe funkcje. A pracując na danych komórkowych jie jestem w stanie nawet opublikować tutaj posta.....

Ok. Zrobię mu hard reset. Zacznę na nowo. Dam znać jak mi poszło. Proszę piszcie jeśli tez macie taki problem.

0 Like
W83
Explorer
Opcje
Ja bym jednak zaczął od wyciągnięcia tych kart sim, usunął profile sieciowe, wyłączył telefon, włożył karty najlepiej z zamianą gniazd i włączył telefon. Pobierze nowe profile sieciowe i może będą działać te smsy.
0 Like
Marceli6
Explorer
Opcje
Może być tak że po aktualizacji pewne ustawienia lub parametry się nadpisują dlatego powinno robić się aktualizuję przez smart switch jest to najbezpieczniejsze aktualizowanie.Potem przywrócić kopię zapasową.
0 Like