Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zablokowany telefon po aktualizacji

(Temat utworzony: 09-04-2024 01:47 PM)
616 Wyświetlenia
czilkaa
First Poster
Opcje

Witam, 

na telefonie Samsung Galaxy A52 była robiona dziś aktualizacja. Po aktualizacji telefon zablokował się na 24h. Standardowo jak po każdym włączeniu trzeba było podać kod do karty SIM, potem do telefonu. Po wpisaniu hasła do odblokowania ekranu wyszła informacja ze zbyt wiele prób odblokowania telefonu i można ponowić próbę za 24h. Dodam że hasło zostało wpisane tylko raz. Nie można go było wyłączyć. W końcu się rozładował. Wyciągnęłam kartę SIM i włączyłam go ponownie. Wszystko wyglądało w porządku, na ekranie był napis aby przeciągnąć żeby odblokować ekran. Po przeciągnięciu od razu wyszła informacja ze zbyt wiele prób odblokowywania i od nowa zaczęło odliczać 24h. Nie było nawet możliwości wpisania hasła. Czy ktoś wie co się mogło stać i jak to teraz naprawić? Czy po 24 godzinach się nie zablokuje kolejny raz? 

36 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Robyn212, spróbuj wykonać wipe cache partition. Zabieg usuwa pamięć podręczną, która może mieć wpływ na działanie telefonu. Czynność jest bezpieczna i nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Poniżej znajdziesz instrukcję.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

Manakora88
First Poster
Opcje

Mam tę samą sytuację z odpalonym po pewnym czasie samsungiem s21, który jeszcze niedawno miał się dobrze. Odpalony bez karty sim nie przyjmuje pinu, blokuje się po jednym wpisaniu na 24h.  PIN na pewno dobry. Zrobienie wipe cache partition nie pomogło. Na telefonie są zdjęcia, które chciałam zgrać i zależy mi na nich.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy miałeś włączoną kopię zdjęć w Google lub OneDrive?

0 Like
Manakora88
First Poster
Opcje

Niestety nie

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Manakora88, spróbuj uruchomić go ponownie za pomocą przytrzymania przycisków Vol- oraz Power.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Manakora88
First Poster
Opcje

Ponowne uruchamianie skutkuje tylko tym, że pod komunikatem "too many incorrect unlock attempts" pojawia sie od nowa odliczanie 24h do kolejnej, jeden próby wpisania pinu, która i tak kończy się tym samym, czyli brakiem odblokowania.

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Manakora88, w tym przypadku pozostaje skorzystać z usług firm, które zajmują się odblokowywaniem urządzeń, chociaż nie ma gwarancji, że będą mieć sposoby na S21.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.