Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błąd kamery w Samsungu A36

(Temat utworzony: 06-05-2025 04:39 PM)
149 Wyświetlenia
Mobilek3000
First Poster
Opcje
Od jakiegoś czasu włączając kamerę wyskakuje mi powiadomienie "Ostrzeżenie: Błąd kamery". Robi sie tak za każdym razem jak chce włączyć aparat, ponadto za drugim razem kiedy włączę kamere zastaje czarny ekran oraz telefon zawiesza sie. Czy ktoś ma taki sam problem i jak go rozwiązać?
0 Like
5 Odpowiedzi
GlitchCore
Samsung Members Star ★
Opcje
Prawdopodobnie doszło do uszkodzenia aparatu. Możesz to zweryfikować w menu serwisowym wchodząc w aplikacje telefon --> *#0*# --> Mega Cam. Jeśli tam również aparat nie będzie działać pozostaje wizyta w serwisie.
kamyk91
Student
Opcje
Też mi się pojawia ten problem, przy próbie włączenia aparatu z poziomu ekranu blokady. Wyskoczyła mi sugestia wykonania diagnostyki aparatu, ale test wykonany bez błędów.
0 Like
GlitchCore
Samsung Members Star ★
Opcje
@kamyk91 Taki sam problem pojawia się przy próbie włączenia aparatu z poziomu ekranu startowego? Skoro diagnostyka aparatów przeszła bez problemów to znaczy że aparaty działają. Spróbuj wyczyścić dane aplikacji Aparat. Ustawienia --> Aplikacje --> Aparat --> Pamięć --> Wyczyść dane.
kamyk91
Student
Opcje
Nie, tylko z poziomu zablokowanego ekranu, korzystając ze skrótu w prawym dolnym rogu ekranu, i też nie zawsze ten błąd się pojawia. Wykonam kroki które zalecasz i będę obserwować:)
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Do kompletu wykonaj również zabieg wipe cache partition. Żadne dane nie zostaną usunięte z telefonu po wykonaniu tego zabiegu. Poniżej odnośnik do instrukcji.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...