Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie zarejestrowano w sieci

(Temat utworzony: 11-12-2021 02:28 AM)
59834 Wyświetlenia
Kłosu87
Apprentice
Opcje
Witam. Posiadam Galaxy A71. Telefon zakupiony w sieci Plus w abonamencie. Mam go już prawie dwa lata. Telefon fajny aczkolwiek od samego początku  co jakiś czas przy próbie dzwonienia pojawia się komunikat: nie zarejestrowano w sieci. Telefon był w serwisie jednak nie wykryto żadnej usterki. Kartę SIM dwa razy wymieniałem w salonie. Niestety komunikat się czasami pojawia i wtedy ani ja nie mogę dzwonić oraz nikt nie może dzwonić do mnie. Pomaga jedynie włączenie i wyłączenie trybu samolotowego. Jednak jest to upierdliwe. Ktoś zna może przyczynę problemu?
57 Odpowiedzi
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Reset do ustawien fabrycznych?
0 Like
Kłosu87
Apprentice
Opcje
Resetowałem. I z pozycji ustawień oraz twardy reset przy wyłączonym telefonie. Problem po jakimś czasie powraca.
0 Like
Danny888
Voyager
Opcje
Możesz jeszcze zmienić tryb wyboru operatora na ręczny (wyłączenie automatycznej funkcji), włóż inną kartę sim i zobacz czy problem także się pojawia, robiłeś reset ustawień sieciowych?
0 Like
Kłosu87
Apprentice
Opcje
Robiłem przywracanie ustawień fabrycznych, sieciowych, wymieniałem dwa razy kartę sim w salonie. Ręczny wybór sieci też nie przyniósł skutku. Czytałem, że niektóre galaxy mają taki problem. Może lipny egzemplarz trafiłem.
0 Like
Danny888
Voyager
Opcje
W Plusie nie ma blokady SIM lock więc sprawdź kartę innego operatora czy dzieje się tak samo. Jeżeli tak to reklamuj urządzenie i staraj się o jego wymianę na inny aparat.
Paco76
Helping Hand
Opcje
trochę, może pomóc - Włączenie i Wyłączenie Trybu Samolotowego na Szybkim Panelu
0 Like
Seba9876
Apprentice
Opcje
Cześć. 
A53 5g, co jakiś czas mam problem z połączeniem z siecią. Pojawia się komunikat " nie zarejestrowano w sieci ". Po restarcie telefonu wszystko ok. Co może być przyczyną braku połączenia z siecią? Proszę o wsparcie. 
Pozdrawiam. 
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Seba9876 Witam. Rozumiem że chodzi o sieć GSM nie WiFi? Jeśli tak to proszę wyjąć kartę SIM i włączyć ją w drugi slot? Jeśli karta jest starego typu to proponuję ja wymienić.
Seba9876
Apprentice
Opcje
Tak, chodzi o sieć GSM. Spróbuję podmienić karty, ponieważ korzystam z dwóch slotów.
0 Like