Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung A52 - zbyt głośny dźwięk podczas rozmów

(Temat utworzony: 03-08-2022 04:37 PM)
2469 Wyświetlenia
monika2196
First Poster
Opcje

Posiadam od miesiąca telefon Samsung a52. Niestety od samego początku borykam się z problemem zbyt głośnym dźwiękiem podczas rozmów. Oczywiście korzystam z przycisków regulowania głośności. To nic nie pomaga ponieważ na najcichszym jest tak jak w większości telefonach na najgłośniejszym. Osoba która stoi metr ode mnie jest w stanie usłyszeć  moja  całą rozmowę bez problemu. Czy to może wynikać z błędu fabrycznego? Próbowałam znaleźć czy ktoś może ma podobny problem ale na żadnym forum takiej informacji nie znalazłam. Może tutaj jesteście w stanie mi coś doradzić? 

18 Odpowiedzi
Świdzio
Journeyman
Opcje

hej, mam to samo tylko w telefonie Samsung Galaxy s23ultra, jak rozwiązałeś ten problem? Bo jest to bardzo wkurzające z tym ściszaniem. Wykonałeś ten zabieg  "wipe cache partition"? Tylko u mnie nie chce się on włączyć za pomocą tych guzików.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje
Świdzio
Journeyman
Opcje

Cześć, po przeczytaniu pana wątku udało się uruchomić tryb Recovery w moim galaxy s23, "wipe cache partition", ale nie naprawiło to problemu. Nadal mam podczas każdego połączenia głośność rozmówcy ustawione na maksumum. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj jeszcze wyczyścić dane aplikacji Telefon oraz wyzerować preferencje aplikacji. Odnośnie czyszczenia wskazówki znajdziesz poniżej. Aby wykonać zerowanie przejdź kolejno do: Ustawienia > Aplikacje > trzy kropki > Zeruj preferencje aplikacji.

[Poradnik] Jak rozwiązać problemy z aplikacjami?
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/rozwi%C4%85zywanie-najcz%C4%99st...

Świdzio
Journeyman
Opcje

dziękuję , chyba pomogło

Obaj
First Poster
Opcje

Od niedawna mój A40 przy każdej rozmowie telefonicznej - wychodzącej i przychodzącej - ustawia głośność rozmowy na maksimum. Trzeba za każdym razem ściszać rozmowę, aby nie było jej słychać w całym pomieszczeniu.

W ustawieniach telefonu (Dźwięki i wibracja / Głośność) wszystkie suwaki głośności są +/- na połowie.

Jak można ustawić głośność samych rozmów?

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Obaj Głośność rozmów nie jest możliwa do ustawiania poza rozmową. Generalnie, poziom głośności powinien zachowywać sie pomiędzy rozmowami, chociaż możliwe, że miesza z tym apka Messenger. Spróbuj wyczyścić ustawienia, to nie spowoduje utraty żadnych danych:

Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie wszystkich ustawień.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę na poczatek wyłączyć i włączyć telefon. Po rozpoczęciu połączenia możemy ustawić odpowiednią głośność. Proszę tez pamiętać, że nie wszystkie rozmowy będą wyraźne i głośne.
0 Like
bobekos
Student
Opcje
Cześć po ostatniej aktualizacji zauważyłem że nie można podbić głośności podczas rozmowy telefonicznej. Dzisiaj przypadkiem po włączeniu trybu głośno mówiącego, przesunąłem górny pasek na dół żeby coś znaleźć i ujrzałem taką informację jak na zdjęciu. "Tryb mikrofonu", kliknąłem i był ustawiony standardowy. Po wybraniu opcji uwypuklenia głosów jakość rozmów jest lepsza. Działa to nadal przez operatorów sieci oraz WiFi Calling. Być może jest też ta opcja w innych modelach Samsunga ale ja ją dzisiaj zobaczyłem na swoim A54. Pozdrawiam 😊 

image

image

0 Like