Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samoistne resetowanie A53

(Temat utworzony: 08-01-2024 08:44 PM)
414 Wyświetlenia
Members_1WUNqBb
First Poster
Opcje

Hej, szukam rozwiązania problemu jakim jest resetowanie się nowego telefonu A53, który użytkuję de facto dopiero od tygodnia. Dzieje się tak podczas rozmowy, użytkowania i wówczas wyskakuje czarny ekran, pojawia się ekran Samsung Galaxy i przechodzi do propozycji odblokowania ekranu. 

W trakcie ładowania trzykrotnie dochodziło do pełnego resetu z koniecznością wpisania pinu do karty SIM.  

Niestety nigdy nie miałam takich problemów z telefonem i nie wiem czy to może być wina aktualizacji sprzed kilku dni, czy jest to coś większego..

Będę wdzięczna za pomoc!

70 Odpowiedzi
Basia1994
Troubleshooter
Opcje
Dziękuję za odpowiedź. Sprawdzę na dniach czy wyżej wymienione odpowiedzi pomogą a jak nie to serwis 😕
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę dać znać czy nastąpi jakaś poprawa?
Nameless404
Journeyman
Opcje
Mam to samo na A54 po ostatniej aktualizacji do UI6.0 i Android 14.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy próbowałeś wykonać wskazówki opisane w tym wątku? Jeżeli tak to które?

0 Like
Basia1994
Troubleshooter
Opcje
Ogólnie ten model używa mój mąż. Ale on ma tak że tel to tylko do dzwonienia,SMS,internet,fejs i tyle. Nie wgłębia się w aktualizacje i pielęgnację urządzenia. Zrobił aby te aktualizacje do androida i one ui. Wzięłam mu we wtorek posprawdzałam co mogłam. Zaktualizowałam mu system zabezpieczeń Google,bo tego wcale nie robi, posprzątałam w pamięci RAM, usunęłam też jakieś zbędne pliki,aplikacje. Myślałam że może jakaś aplikacja tak działa bo mówił że nagle tel mu zwalnia, muli i zaś się restartuje. Może zbyt wiele aplikacji mial otwarte w tle. Tak czy siak wczoraj nic mu się nie działo, sprawdzę dziś i kolejne dni bo powiedział że na pewno mi nie da żebym mu hard reset zrobiła 😅🙈🙉🙊
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Niestety, ale zaleganie z aktualizacjami, czy to systemu, czy to aplikacji często powoduje problemy z telefonem. Widzę to po klientach którzy przychodzą mówiąc że nie działają im jakieś aplikacje, to zapominają je aktualizować. Jeśli zaczął działać, to nie musi Pani robić resetu, ale proszę dopilowac by caly czas wszystko mąż w telefonie miał zaktualizowane.
Basia1994
Troubleshooter
Opcje
No staram mu się tego pilnować 🤦 😅 ale zazwyczaj przychodzi jak juz mu cos nie gra albo cos nie moze znalesc jakis ustawien i "Basia aaa bo...". 😅 😂 🤣ale tak nawiasem mówiąc...mamy styczeń a ostatnia aktualizacja systemu zabezpieczeń od Google jest z października (ja w swoim s23u mam z listopada). Google nie powinno częściej tych aktualizacji wysyłać? Mam wrażenie że kiedyś były co miesiąc a teraz od dłuższego czasu nic...
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Google że swoimi aktualizacjami wszędzie tak z opóźnieniem wysyła, ale najważniejsze żeby je aktualizować. Ile razy ja już to słyszałem od klientów ze mąż cos zrobi i nie umie sobie poradzić😀 Dobrze ze Pani to pilnuje i proszę zawsze tak robić.
Basia1994
Troubleshooter
Opcje
😅no tak...Oby pomogło. Mam nadzieję że już mu się nie będzie resetować 😉
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Musimy pamiętać ze telefony oparte są na systemie, więc jak każdy system lubi łapać błędy, dlatego robi się właśnie reset który w wielu sytuacjach dużo pomaga. Mam nadzieję że Pani nie będzie musiała jednak go robić🙂