Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z Wipe Cache Partition

(Temat utworzony: 09-02-2025 12:59 PM)
1234 Wyświetlenia
Bartxm_
Pioneer
Opcje
Witam ostatnio chciałem zrobić Wipe Cache Partition w moim galaxy a55 dlatego gdyż mój telefon dziwnie się zachowywał. Lecz gdy już wyłączyłem telefon i podłączyłem do komputera trzymałem klawisze vol+ i power aż do pojawienia się logo Samsung i normalnie się włącza. Tak samo podłączyłem do 2 telefonu. Samsunga galaxy a52s i to samo... 
Czy jakaś osoba z społeczności Samsung Members by mi pomogła? 
( a i jescze chciałbym dodać że gdy na test próbowałem z Samsungiem galaxy a52s podłączonym do komputera działało)
0 Like
Przejdź do rozwiązania
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Krzyś03  Już wysłałem Ci filmiki na priv.

Krzyś03
Pioneer
Opcje
Dziękuję za pomoc, udało się uruchomić. Pozdrawiam
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nie ma za co. Pozdrawiam.

0 Like
Cerber2908
First Poster
Opcje

Trzeba podpiąć kabel USB do telefonu i laptopa po tym podczas uruchamiania telefonu górny boczny i power razem aż się pokaze menu 

0 Like
kosa3
Pioneer
Opcje
Mam tak samo na samsungu a55 na androidzie 15 i oneui 7.0 nie mogę zrobić wipe cash
0 Like
MarekSz
Expert
Opcje

@koskos Sprawdzałeś inne kable USB? Jeżeli masz na telefonie etui to możesz spróbować zrobić reset bez niego. Opcjonalnie zrób poniższy reset:

Ustawienia -> Aplikacje (musi być lista aplikacji) -> Strzałka i trzy kreski z prawej strony -> Pokaż aplikacje systemowe -> USB Settings -> Domyślna pamięć -> Wyczyść Dane. Nie kasuje to danych telefonu.

Ragnarocers
First Poster
Opcje

Mam podobny problem w swoim 23ultra.

Ktoś pomoże jak wejść w wipe Cache? 

0 Like
Ragnarocers
First Poster
Opcje
Wcześniej robiłem bez problemu wipe Cache a teraz coś nie idzie.
Gdy wyłączony telefon podłącze do komputera pokazuje się żółty trójkąt z piorunem. Wcześniej nie wyświetlało takiego czegoś i bez problemu dało się wejść w tryb recovery
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj podłączyć do innego portu USB lub do drugiego telefonu.