Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z wyświetlaczem A52 5g

(Temat utworzony: 08-12-2022 01:16 PM)
5116 Wyświetlenia
Opcje
Witam pod czas rozmowy ekran wariuje, zachowuje się jak wylewający się wyświetlacz migocze jak stary telewizor. Po dotknięciu dziala jak by nigdy nic. Dzieje się tak pod czas rozmów na głośno mówiącym i po wyjęciu z kieszeni. Miał ktoś taki problem? 
33 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@TomaszBieliński  Witam

Z opisu usterki wynika że awarii uległ wyświetlacz, w tej sytuacji potrzebna będzie wizyta w serwisie i naprawa.

ttps://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

Opcje
Telefon miał tak od zakupu. Tak samo jak słabo trzyma zasięg sieci. Mimo że na poprzednik telefonie huawei miałem w tym samy miejscu zasieg na maksimum
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj wykonać hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Jeżeli problem pozostanie to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym zgodnie z wcześniejszą wskazówką od @PrzemekM.

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

ukban
First Poster
Opcje
U mnie występuje ten sam problem, również Galaxy A52 5G. Zaczął pojawiać się niedawno, po aktualizacji do Android 13. Raz na jakiś czas ekran wariuje, migocze, pojawiają się kolorowe lub szare pasy. Trwa to dosłownie ułamek sekundy ale w ostatnim czasie coraz częściej. Wydaje mi się że również w tym czasie znacząco zwalnia szybkość odświeżania wyświetlacza.

Również zgodzę się z zauważalnym problemem z siecią, chociaż to trwa od samego początku, ekran dopiero niedawno w grudniu..
PatrykF
Expert
Opcje

@ukban Gdyby to był jakiś problem związany z aktualizacją, to z owymi dobrze radzi sobie chociażby czyszczenie partycji cache. Żadne dane nie zostaną usunięte. Pamiętaj tylko, żeby wcześniej podłączyć telefon do komputera kablem USB. Inaczej nie wejdziesz w tryb recovery. Podsyłam Ci poradnik:

https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

Gdyby problem się utrzymywał, przywróć ustawienia fabryczne, a ostatecznie skontaktuj z serwisem, celem diagnostyki - kto wie, być może to nie problem z systemem, a "po prostu" usterka techniczna. Zrób sobie dla pewności kopię zapasową - w razie gdyby faktycznie to był problem techniczny.

0 Like
Kopsi
First Poster
Opcje
Witam,
Zrobiłam dziś aktualizację systemu i nagle wyświetacz w telefonie zaczął mi wariować. Nie spadł mi ani nic (zbite szkiełko w górnym rogu jest już od prawie roku, więc nie sądzę żeby to była przyczyna). Są momenty, kiedy ekran wraca do normy, dotyk działa, ale zaraz znowu pokazuje się to fioletowe coś, a potem czarny ekran.
Dodam jeszcze, że telefon nie ma nawet 2 lat, więc zastanawiam się czy może warto oddać go na gwarancję? Z drugiej strony obawiam się, że odeślą mnie z kwitkiem, z uwagi na to pęknięcie ekranu właśnie. 
Z góry dziękuję za odpowiedź. 
image

W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, na początek proszę przywrócić urządzenie do ustawień fabrycznych bez przywracania kopii zapasowej. Szczerze podobne zjawisko pojawiał się na urządzeniach z serii S22 i był to błąd oprogramowania. Być może tu jest podobnie

Gdyby reset nie pomógł to pozostaje udać się do serwisu
jeronimo1
Hotshot
Opcje
Jeśli ma pękniety ekran to nic nie zrobi na gwarancji. Uszkodzenie mechaniczne, więc po gwarancji.
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
@jeronimo1, jeśli nie będzie innego wyjścia, to trzeba będzie pójść do serwisu. Nie wiemy co serwis dokładnie zrobi. Ale za szybkę najpewniej trzeba będzie zapłacić. Po wymianie telefon będzie nadal normalnie na gwarancji