Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Komunikat interfejs systemu przestał działać po wyłączeniu palety kolorów

(Temat utworzony: 28-10-2024 01:59 AM)
314 Wyświetlenia
flyer0
Voyager
Opcje

Jak już nie raz pisałem zawsze mam jakiś problem z telefonem, dzisiaj znowu stało się coś co raczej świadczy o tym że aktualizacja do androida 14 zaczęła go dobijać. Sądzę tak, ponieważ na Androidzie 13 wszystko było OK oprócz 50% aplikacji które przestały się otwierać (było to po którejś łatce, zmusiło mnie też żeby zaktualizować do 14) 

Dzisiaj postanowiłem że zmienię sobie tapetę, wszystko ok więc przeszedłem do zmiany palety kolorów, wyłączyłem ja żeby kolory się odświeżyły i po wyłączeniu zostałem przywitany przez komunikat interfejs systemu przestał działać (mimo ze wszystko wyglądało OK) z opcjami informacje o aplikacji oraz zamknij aplikacje. Wciskam informacje po to żeby nie zamknąć interfejsu, a on po prostu wygasł, czarny ekran z jedynym co pozostało to boczny panel, po chwili zaczęła mrugać moja tapeta, postanowiłem otworzyć ten panel i wybrać aplikacje ustawienia co spowodowało, że mruganie ustąpiło i pojawił się ekran blokady. No i jak tu teraz zaufać firmie i kupić nowszy telefon skoro takie cyrki są po oficjalnej aktualizacji.. Brak słów szczerze
0 Like
7 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Bolączki nowych systemów były są i będą i nic z tym nie zrobimy. Ostatnio nawet Pixel ma duży problem ze swoim nowym androidem15 który zwyczajnie ucegla niektóre swoje telefony. Jak dla mnie idzie to w złym kierunku, dlatego że system zostaje wydany który ma sporo błędów i niedociągnięć, a już pracę trwają nad nowym. Możliwe że jest to tylko u Pana chwilowy błąd. Proszę zrobić restart telefonu na początek.
0 Like
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
@flyer0
A przywracałeś kiedyś ustawienia fabryczne? Poświęć może te parę godzin, zgraj sobie wszystko co cenne, zrób reset do fabryki bez przywracania ustawień, aplikacji itd. Wygląda na to, że z jakiegoś powodu posypał Ci się system.
Dla mnie to też jest dziwne, że wszystkie firmy (Samsung, Google, Apple) wydają oprogramowanie będące w zasadzie tylko lekką kosmetyką w stosunku do poprzedniej wersji, a rzadko zdarzy się, że wszystko pracuje gładko po aktualizacji. Ja co prawda nie miewam większych problemów, ale zawsze coś gdzieś na początku przycina, baterię szybciej zjada i dopiero w kolejnych mniejszych aktualizacjach wszystko się prostuje.
0 Like
flyer0
Voyager
Opcje
Nie, jeszcze nie robiłem ustawień fabrycznych ponieważ mam naprawde za dużo rzeczy na telefonie, później strach że czegoś nie zgram itp.
0 Like
flyer0
Voyager
Opcje
Aż strach restart zrobić, obawiam się że może po prostu się nie włączyć, spróbuję dopiero jak zrobię backup najważniejszych rzeczy jak np zdjęć z pamięci
0 Like
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
W takim razie musisz opanować ten strach i działać 😉
0 Like
flyer0
Voyager
Opcje
Po 3h męczarni udało mi się zgrać wszystko z pamięci wewnętrznej, prawdopodobnie wykonam reset za jakis czas ( moze za miesiac) chyba że sam padnie
0 Like
flyer0
Voyager
Opcje
Zrobiłem restart, jedyne co do tej pory zauważyłem to że telefon wyłączał i uruchamiał się bardzo długo (po 2 min dopiero odłączył się z zegarkiem i zaczął uruchamiac), a po logo samsunga znowu była optymalizacja aplikacji
0 Like