Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z słuchawkami bluetooth

(Temat utworzony: 20-01-2022 09:25 AM)
8808 Wyświetlenia
KamilMroz
Explorer
Opcje
Witam, 

Od czasu aktualizacji telefonu do Android 12 UI4 pojawił się problem z używaniem słuchawek Pioneer SE-MS7BT. Otóż po kablu wszystko ok, po poprawnym sparowaniu urządzeń (brak błędów) w sluchawkach słychać tylko stukanie, odtwarzanie się zacina - widać spowolnione klatki, ale czas odtwarzania zatrzymuje np. YT, lub zapetla - odtwarzanie z galerii (licznik pokazuje np. na przemian 0:17 ; 0:18). Podłączone do innego telefonu (Mi 10 Pro) działają poprawnie. Po sparowaniu A72 z soundbar'em JBL jest rowniez OK. Restart telefonu, słuchawek, rozłączenie słuchawek i ponowne sparowaniu nie pomagają.

Czy ktoś spotkal się kiedyś z podobnym problemem? Może zna ktoś jego rozwiazanie?

Z góry dzieki!
59 Odpowiedzi
adagio33
Apprentice
Opcje
Rzeczywiście, źle zrozumiałem porady i przesunięcie w prawo suwak spowodowało naprawienie problemu. Co więcej poprawiło w moim przypadku jakość dźwięku.
waldemark70
Navigator
Opcje

@ZiebaAneta92 Jest już kilka takich tematów. Pomoże włączenie opcji "Wyłącz odciążenie sprzęt. A2DP" w opcjach programisty.

ZiebaAneta92
Student
Opcje

Znalazłam przed chwilą to rozwiązanie. Pomogło :). Dzięki wielkie :face-with-tears-of-joy:

waldemark70
Navigator
Opcje

Wygląda na to, że po dzisiejszej aktualizacji problem został rozwiązany. Ustawienie "wyłącz odciążenie sprzęt. A2DP" jest domyślnie włączone, bez możliwości wyłączenia. 😀😂

KamilMroz
Explorer
Opcje
Szczerze mówiąc nie aktualizowalem jeszcze, ale zaraz to sprawdzę 😅
0 Like
Members_A7YqwLI
First Poster
Opcje

witam mam problem z brakiem dzwięku na głośnikach bluetooth i słuchawkach bezprzewodowych JBL.

Telefon samsung A70 trzy letni ,łączy,siła głosu działa na podłączanych sprzętach jednak dzwięk słychać tylko na głośniku telefonu proszę o pomoc

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę na początku wyłączyć i włączyć telefon.
theguildsman
Helping Hand
Opcje
Po podłączeniu głośnika proszę przełączyć źródło dźwięku z telefonu na Bluetooth.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@theguildsman  Witam 

Czyli po połączeniu z głośnikami tymi lub innymi sprzętami Bluetooth dźwięk jest nadal przesyłany przez głośniki telefonu?

Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Widzę że bardzo dużo ludzi ma Właśnie problem w Samsungach tych nowych z Bluetooth i WiFi i wydaje mi się że jest to problem związany ze sterownikami lub słabą kompatybilnością gdyż Bluetooth w nowych Samsungach i WiFi są to jedne z najnowszych modułów i pojawiają się problemy widzę z kompatybilnością ja mam też je u siebie na dwóch nowych telefonach Samsunga. Od razu przypomina mi się taki temat jak Weszły nowe karty AX Intela też był z nimi non stop problem też się rozłączało był za niski transfer za wysoki Pink i cuda siedziały czasami karta nawet znikała z systemu na wszystko trzeba było czasu i dopracowania przez producenta głównie sterowników i w dzisiejszych czasach większości problemu zostały do wyeliminowanych i karty działają stabilnie i w porządku więc wydaje mi się że tutaj też brakuje jeszcze dopracowania i popracowania nad nowymi sterownikami które będą bardziej dopracowane. Niestety nadszedł Trend na świecie gdzie wszystko bardzo pędzi wszystko robione jest na szybko i po macoszemu co roku wprowadzane są nowe telefony karty podzespoły sterowniki systemy operacyjne to nie ma czasu żeby się dotrzeć i dopracować jest w tym coraz więcej błędów. Dlatego uważam że na przykład taki Android powinien Wypuszczony być raz na cztery lub pięć lat. A jedna wersja Androida i jego sterowniki powinny być dopieszczone i do pracy przystosowane w taki sposób aby były stabilne po prostu przez ten pęd nie ma czasu żeby wszystko dokładnie przetestować i żeby wszystko było tak stabilne i działało idealnie. Dlatego musimy czekać na dopracowanie sterowników Może kiedyś się to uda.

W twoim wypadku spróbowałbym zresetować ustawienia sieciowe Tylko pamiętaj że wtedy wszystko się skasuje i trzeba będzie od nowa parować na wszelki wypadek wyczyścił przez recovery też telefonu Cash. I spróbować sparować urządzenia od nowa bez przywracania kopii zapasowej Bluetooth i WiFi i zobaczyć co będzie czy wtedy urządzenie będzie się łączyło i muzyka grała kropka Pozdrawiam
0 Like