Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z słuchawkami bluetooth

(Temat utworzony: 20-01-2022 09:25 AM)
8777 Wyświetlenia
KamilMroz
Explorer
Opcje
Witam, 

Od czasu aktualizacji telefonu do Android 12 UI4 pojawił się problem z używaniem słuchawek Pioneer SE-MS7BT. Otóż po kablu wszystko ok, po poprawnym sparowaniu urządzeń (brak błędów) w sluchawkach słychać tylko stukanie, odtwarzanie się zacina - widać spowolnione klatki, ale czas odtwarzania zatrzymuje np. YT, lub zapetla - odtwarzanie z galerii (licznik pokazuje np. na przemian 0:17 ; 0:18). Podłączone do innego telefonu (Mi 10 Pro) działają poprawnie. Po sparowaniu A72 z soundbar'em JBL jest rowniez OK. Restart telefonu, słuchawek, rozłączenie słuchawek i ponowne sparowaniu nie pomagają.

Czy ktoś spotkal się kiedyś z podobnym problemem? Może zna ktoś jego rozwiazanie?

Z góry dzieki!
59 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KamilMroz  Dzień Dobry

Rozumiem że po podłączeniu słuchawek do innego telefonu działają poprawnie.

Słuchawki parowane są poprzez jakąś aplikację?

Proszę usunąć słuchawki z zapamiętanych urządzeń, jeżeli jest taka opcja zresetować słuchawki i ponownie od początku wszystko skonfigurować.

KamilMroz
Explorer
Opcje
Witam Panie Przemku,

Tak, dokładnie, połączone z innym telefonem działają poprawnie. Parowane są przez opcje bluetooth z poziomu górnego menu, po włączeniu słuchawek, automatycznie parują się z urządzeniem. Używam ich od ponad 3 lat i nigdy nie było problemu, aż do czasu dzisiejszej aktualizacji do Androida 12. Używałem ich nawet na 5 min przed przeprowadzeniem aktualizacji. Sprawdziłem tez połączenie przez NFC, niestety jest dokładnie to samo co z połączeniem bluetooth. W YT widać ledwo ruszajace się klatki klipu, a w sluchawkach albo nic, albo stukanie. Po wyłączeniu słuchawek, YT odtwarza normalnie dźwięk na telefonie.

Co do resetu słuchawek, można jedynie zerwać połączenie i nawiązać je na nowo - to nie pomaga również
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KamilMroz  Rozumiem. W innych aplikacjach muzycznych jest dokładnie to samo?

Spróbujmy zresetować ustawienia sieciowe wchodząc do: Ustawienia > Zarządzanie Ogólne > Resetowanie Ustawień Sieciowych

KamilMroz
Explorer
Opcje
Przyznam szczerze, że nie korzystam z innych aplikacji muzycznych. Ale przy odtwarzaniu z galerii, przy opcji "Mute" nagranie odtwarza się normalnie przy podłączonych sluchawkach. Po wyłączeniu wyciszenia, w sluchawkach stukanie i film się praktycznie zatrzymuje.

Za chwilkę spróbuję wykonać Panskie sugestie.
0 Like
KamilMroz
Explorer
Opcje
Niestety nie pomogło, cały czas te same objawy
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KamilMroz  Czyli w innych aplikacjach dzwięk działa normalnie?

Proszę spróbować odtworzyć coś jeszcze z Samsung Music.

KamilMroz
Explorer
Opcje
Po podłączeniu słuchawek przez bluetooth, włączam klip z galerii - domyślnie wyciszony. Odtwarza się normalnie beż dźwięku. Wyłączając wyciszenie, filmik prawie się zatrzymuje i dalej nic nie słychać. Z samsung music również. Sprawdziłem nawet domyślne dzwonki samsung- również nic
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KamilMroz  proszę sprawdzić czy problem będzie również w trybie bezpiecznym, przytrzymujemy klawisz zasilania do momentu pojawienia się menu z trzema opcjami > wybieramy i przytrzymujemy "Wyłącz zasilanie" > tryb bezpieczny

KamilMroz
Explorer
Opcje
Również występuje. Jedyne co zauważyłem, to to, że mogę prowadzic rozmowy przy użyciu słuchawek. Czy może to byc spowodowane zmiana uprawnień aplikacji do używania mikrofonu/nagrywania? (To chociażby nowa funkcja androida 12 - zielona kropka, w prawym górnym rogu, informującą, że mikrofon jest uzywany).
0 Like