Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z słuchawkami bluetooth

(Temat utworzony: 20-01-2022 09:25 AM)
8883 Wyświetlenia
KamilMroz
Explorer
Opcje
Witam, 

Od czasu aktualizacji telefonu do Android 12 UI4 pojawił się problem z używaniem słuchawek Pioneer SE-MS7BT. Otóż po kablu wszystko ok, po poprawnym sparowaniu urządzeń (brak błędów) w sluchawkach słychać tylko stukanie, odtwarzanie się zacina - widać spowolnione klatki, ale czas odtwarzania zatrzymuje np. YT, lub zapetla - odtwarzanie z galerii (licznik pokazuje np. na przemian 0:17 ; 0:18). Podłączone do innego telefonu (Mi 10 Pro) działają poprawnie. Po sparowaniu A72 z soundbar'em JBL jest rowniez OK. Restart telefonu, słuchawek, rozłączenie słuchawek i ponowne sparowaniu nie pomagają.

Czy ktoś spotkal się kiedyś z podobnym problemem? Może zna ktoś jego rozwiazanie?

Z góry dzieki!
Athario
Apprentice
Opcje

Nie widzę tej opcji w opcjach mojego A72. Czy najpierw trzeba włączyć tryb awaryjny by to było widoczne?

0 Like
waldemark70
Navigator
Opcje

@Athario Musisz aktywować Opcje Programisty, które są domyślnie niewidoczne w ustawieniach. Aktywujesz je w Ustawienia>Telefon-informacje>Informacje o oprogramowaniu> Numer wersji. Naciskamy kilkakrotnie na Numer wersji aż pojawi się info o odblokowaniu Opcji Programisty.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Athario  Dokładnie, potrzebne są tutaj opcje programisty.

Athario
Apprentice
Opcje

Ok, już ogarnąłem to. Słuchawki znów działają i chyba nawet lepiej grają jak wcześniej :winking-face: . Dzięki Wam :winking-face: !

KamilMroz
Explorer
Opcje
Oby serwis tak działał jak to forum😉
0 Like
adagio33
Apprentice
Opcje
Cześć. 
Po aktualizacji do Androida 12 przestały mi grać słuchawki nauszne z funkcją Bluetooth. Jak się okazało można tylko odtwarzać po najgorszym kodeku SBC. Brak możliwości wybrania innych kodeków, tak jakby Samsung zabrał te kodeki. Też tak macie? 
0 Like
adagio33
Apprentice
Opcje
Czytałem je, ale u mnie obciążenie A2DP było wyłączone i słyszę nadal takie pykanie i szaleje czas odtwarzania czegoś. Dzieje się dokładnie tak jak w tych wątkach.
0 Like
waldemark70
Navigator
Opcje

@adagio33 Domyślnie powinieneś mieć wyłączoną tę opcję (suwak w lewo). U wszystkich innych, którzy tu się wypowiadali, włączenie tej opcji (suwak w prawo) pomagało rozwiązać problem.

0 Like
ZiebaAneta92
Student
Opcje

Cześć, posiadam samsunga #A52, po przedostatniej aktualizacji (czekałam na ostatnią, bo myślałam, że to coś pomoże) przestała mi działać funkcja dźwięku w słuchawkach bezprzewodowych marki sennheinser. Resetowałam słuchawki i telefon, łączyłam na nowo itp. Rozmowy telefoniczne dalej są możliwe, ale nie ma przesyłania dźwięku (muzyka, filmy itp.) Nawet mam efekt ścinania się obrazu jak próbuje coś odtworzyć na słuchawkach. Wiem, że to nie wina samych słuchawek bo na innych telefonach wszystko działa dobrze. Czy ktoś miałby jakoś podpowiedź dla mnie? Reset do ustawień fabrycznych raczej nie pomoże..

0 Like