Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z dual sim

(Temat utworzony: 28-01-2024 12:42 PM)
834 Wyświetlenia
Members_vpNe8yS
Student
Opcje

Witam. Mam problem z drugą kartą sim. Nie mogę zmienić numeru centrum wiadomości. W pierwszej karcie mogę to zrobić normalnie lecz w drugiej numer smsc jest tak jakby ciemniejszą czcionką i nie mogę w niego kliknąć jakby był zablokowany do zmiany. w drugiej karcie działają rozmowy i internet.

0 Like
7 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Próbowałeś zamienić karty miejscami? Może po zmianie uda się zmienić ten numer.

Members_vpNe8yS
Student
Opcje

Witam. przekładałem karty do innego telefonu i na innych działało. okazało się że mam dwie aplikacje do wiadomości i na jednej nie da się zmienić numeru SMSC. Wystarczyło zmienić na domyślną aplikacje samsunga i udało się. Dziękuje za pomoc 

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dziękuję za informację. Najważniejsze, że udało się rozwiązać problem. Zachęcam do kolejnych odwiedzin Społeczności Samsung.

Matinek
Troubleshooter
Opcje
Witam zauważyłem dziwną rzecz wcześniej działało wszystko bez zarzutów teraz coś się dzieje. Mianowicie wchodzę w menu połączenia menadżer kart sim przełączyłem na drugą kartę sim. Potem ponownie chciałem wejść i przełączyć znowu na tą pierwszą to w ogóle w menu nie mogę wejść myśli i wywala. Wyłączałem i włączyłem telefon to kazał wybrać kartę i wróciłem do pierwszej. Ale chciałem sprawdzić czy to jednostkowa sytuacja, więc ponownie zmieniłem kartę sim i znowu nie mogę wrócić na poprzednia. O co chodzi ? Nic nie zmieniałem w menu. Od po prostu co kiedyś działało teraz przestało hm.
0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Kurde coś mu zaczęło odbijać odblokowuje a tam tapeta której nie mam teraz ustawionej tylko ta która kiedyś dawno była.
Dodatkowo druga karta włączając internet pokazuje mi że nie mam karty co jest nie prawda bo dzwonić mogę.
Pojawiają mi się takie komunikaty. Jakby co wyjmowałem fizycznie też kartę i dalej to samo. 1706443315587.jpg1706443315592.jpg
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na początek wykonaj wipe cache partition. Zabieg usuwa pamięć podręczną, która może mieć wpływ na działanie telefonu. Czynność jest bezpieczna i nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Poniżej znajdziesz instrukcję. W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań pisz śmiało.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

[YouTube] Instrukcja wideo wipe cache partition
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM