Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z automatycznym pobieraniem MMS

(Temat utworzony: 05-06-2020 11:49 AM)
1542 Wyświetlenia
anetq89
First Poster
Opcje

Witam.

Mam ogromny problem. Niedawno zakupiłam A6 i niestety mam problem z odbieranie MMS. Odbiera mi je tylko kiedy ręcznie włączę transmisję danych. W innych telefonach nie ma tego problemu. Transmisja włącza się automatycznie na tych kilka sekund potrzebnych do pobrania wiadomości i znów się wyłącza. Czy da się coś z tym zrobić? 

0 Like
15 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@anetq89, witaj na forum. Na początek zerknij do podobnych wątków na forum i daj znać czy informacje tam zawarte okazały się pomocne.

Automatyczne włączanie transmisji danych przy wysyłaniu MMS

[PORADNIK] Konfiguracja MMS - co zrobić, jeśli telefon nie wysyła lub nie odbiera MMS?

[A70] - Automatyczne odbieranie MMS

anetq89
First Poster
Opcje
Niestety nic nie działa 😞 próbowałam tego wszystkiego i nic...
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Napisz, czy telefon jest z brandem operatora, czy bez ?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@anetq89, telefon pochodzi od operatora czy z wolnej sprzedaży? Karta SIM w telefonie pochodzi od którego operatora? Napisz jaki posiadasz dokładny wariant telefonu. Aby sprawdzić wariant przejdź kolejno do: Ustawienia > Telefon - informacje > Informacje o oprogramowaniu > Wersja opr. dost. Usług (dolna zielona ramka na poniższym zrzucie ekranowym).

wariant-telefonu-samsung-community.png

0 Like
anetq89
First Poster
Opcje

Telefon kupiłam powystawowy. Nie wiem czy był modelem w jakiejś sieci, ale miał dużo nakładek z playa które odinstalowalam.  Obecna karta która używam jest plusScreenshot_20200605-120934_Settings.jpg

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@anetq89, podejrzewam, że zachodzi niezgodność pomiędzy danymi zaczytanymi z karty SIM (operator Plus) a oprogramowaniem w telefonie (operator Play). W takim wypadku powinna pomóc zmiana wariantu telefonu na XEO w serwisie. Taka usługa jest płatna.

anetq89
First Poster
Opcje
W serwisie mojego operatora czy w serwisie Samsunga?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@anetq89, w autoryzowanym punkcie serwisowym firmy Samsung. Operatorzy nie posiadają własnych serwisów tylko wysyłają do serwisów danego producenta telefonu. Pamiętaj jednak, że nie mam 100% pewności czy zmiana wariantu na XEO rozwiąże problem z wiadomościami MMS. Poczekajmy jeszcze na wypowiedzi innych forumowiczów.

anetq89
First Poster
Opcje
I tak dziękuję że poświęciłes mi czas. A czy w takim serwisie z miejsca powiedzą mi czy to pomoże czy to będzie na zasadzie gdybania?
0 Like