Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ekran blokady

(Temat utworzony: 03-08-2022 10:44 AM)
62280 Wyświetlenia
Ola531
Explorer
Opcje
Witam przed naprawą telefonu w kwietniu miałam ustawiony ekran blokady z pinem. Po wpisaniu pinu telefon od razu się odblokował i nie trzeba było nacisnąć "ok", a teraz wpisuje pin i muszę dodatkowo kliknąć "ok". Jak to zmienić żeby tego "ok" nie trzeba było kliknąć i telefon po wpisaniu pinu odblokuje się sam ? 
Przejdź do rozwiązania
275 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@hesus1357, zrobiłeś tak, jak radziliśmy z @rdr000? Pamiętaj, że musi być minimu 6 znaków.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
hesus1357
Apprentice
Opcje

Tak, widać na screenie ze jest 7 znaków. Poza tym wcześniej mogłem mieć pin 4 cyfrowy i dało się ustawić automatyczne odblokowywanie.

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@hesus1357, jaki dokładnie smartfon posiadasz? Czy obecnie jest założona jakakolwiek blokada? Można spróbować ją najpierw usunąć.

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
hesus1357
Apprentice
Opcje

Samsung s21. Pisałem wcześniej że wyłączyłem blokadę i włączyłem blokadę na pin znowu. Próbowałem też ze zmianą blokady na hasło i znowu na pin ale to też nie działa. W Samsungu s10se mialem dokładnie ten sam problem.

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@hesus1357, chodzi o to, żeby nie zmieniać jednego sposobu blokady na inny, tylko wyłączyć najpierw całkowicie (po tym możesz nawet uruchomić ponownie smartfon), a po tym na nowo dodać blokadę kodem pin.

Witaj na Forum Samsung!

0 Like
Marekk_2k
Pioneer
Opcje
Witam,

Zainstalowałem aktualizację OneUI 6.0. Zauważyłem że po jej zainstalowaniu tej aktualizacji to zniknęła opcja automatycznego zatwierdzania "OK" przy wpisuwaniu kodu pin ekranu blokady. Jak w OneUI 5.1 była takowa opcja przy ustawianiu kodu pin, i działała ona bezproblemowo, to tak w 6.0 nie ma tej opcji wcale, i muszę ręcznie zatwierdzać kod pin po wpisaniu...

Szukałem tej opcji po wszystkich ustawieniach, ale nic... 🙄
Selixo
Hotshot
Opcje
Opcja jest, ale teraz dla 6 cyfr. Myk polega na tym, że wpisujemy 6 cyfr I jeśli opcja się pojawi już zaznaczona, odznaczamy ją i zaznaczamy ponownie. Teraz można usunąć 2 ostatnie cyfry żeby pin był 4 cyfrowy (opcja zniknie) i zatwierdzamy. Nadal będzie działać funkcja bez potwierdzania pinu z 4 cyframi.
PrEzEz96
Student
Opcje
U siebie też to zauważyłem w dwóch telefonach. Może ktoś wie coś więcej na ten temat czy się ta opcja schowała w innym miejscu?
0 Like
damianeq04
Navigator
Opcje
Witam jak wyłączyć potwierdzenie kodu PIN aby nie naciskać przycisku OK? na androidzie 14 
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Przy androidzie 14 Google zaoferowało by pin był 6 cyfrowy, dopiero wtedy ukaże się nam opcja odznaczenia potwierdzenia kodu PIN.