Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ekran blokady

(Temat utworzony: 03-08-2022 10:44 AM)
63968 Wyświetlenia
Ola531
Explorer
Opcje
Witam przed naprawą telefonu w kwietniu miałam ustawiony ekran blokady z pinem. Po wpisaniu pinu telefon od razu się odblokował i nie trzeba było nacisnąć "ok", a teraz wpisuje pin i muszę dodatkowo kliknąć "ok". Jak to zmienić żeby tego "ok" nie trzeba było kliknąć i telefon po wpisaniu pinu odblokuje się sam ? 

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Tommy333333
Pathfinder
Opcje
Witam. Ekran blokady> typ blokady ekranu i trzeba zaznaczyć opcję bez dotykania przycisku OKScreenshot_20220803-105655_Settings_1989_1659517063.jpgScreenshot_20220803-105705_Settings_1990_1659517300.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
Selixo
Big Cheese
Opcje
Jest nowy myk. Polegana na tym:
1: wpisujesz 6 cyfr i odznaczasz opcję bez OK i zaznaczasz ponownie.
2: przytrzymujesz palec na cyfrach pod gwiazdkami, aż zostaną zaznaczone.
3: przesuwasz zaznaczenie od lewej tak, żeby były zaznaczone tylko dwie ostatnie cyfry z sześciu.
4: naciskasz równocześnie przycisk cofnij i dalej na klawiaturze. Cyfry muszą być cały czas zaznaczone.
4: potwierdzasz już pin tylko 4 cyfarmi. Działa u mnie na s25u. Jak nie wyjdzie za pierwszym razem nie ma co się przejmować i powtarzać aż do skutku.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

275 Odpowiedzi
Ola531
Explorer
Opcje
No właśnie wcześniej było lepiej a aktualizację telefonu miałam nie dawno
0 Like
Rozwiązanie
Tommy333333
Pathfinder
Opcje
Witam. Ekran blokady> typ blokady ekranu i trzeba zaznaczyć opcję bez dotykania przycisku OKScreenshot_20220803-105655_Settings_1989_1659517063.jpgScreenshot_20220803-105705_Settings_1990_1659517300.jpg
PrzemekPl
Journeyman
Opcje
Spróbuj na nowo nadać kod pin, podczas nadawania kodu PIN powinna być opcja aby zaznaczyć żeby nie trzeba było potwierdzać przyciskiem "ok"
Screenshot_20220803-110237_Settings.jpg
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ola531  Witam 

Jest taka opcja,system zapyta się o to przy konfigurowaniu blokady ekranu kodem pin, trzeba zaznaczyć opcje 🙂

Screenshot_20220803-110307_Settings.jpg

Ola531
Explorer
Opcje
Dziękuję udało się 🙂
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Witam może dziwne pytanie  ale zastanawia mnie czemu blokada telefonu nie ważne jaka czy wzór czy kod czy odcisk palca, nie blokuje go całkowicie jak według mnie powinna. Bo przy zablokowanym ekranie można normalnie wyciszyć telefon, włączyć wifi I inne. Czy blokada nie powiną całkowicie blokować telefonu przed jaka kolwiek ingerencją  ?.
Czy może jest cis w tym zagmatwanym menu do ustawienia jeszcze coś żeby tak było.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Matinek  Witam

Przy zablokowanym ekranie można tylko niektóre funkcje wyłączyć, które nie maja dużego wpływu na bezpieczeństwo. Na pewno nie da się wyłączyć transmisji danych, wifi, lokalizacji.... Wyciszanie jest możliwe, przełączanie na wibracje. Także nie ma co się martwić.

Wszystko zablokowane jest wtedy gdy uruchomimy telefon.

Matinek
Troubleshooter
Opcje
Wyłączać może nie ale włączać już tak. I właśnie mam się o co martwić ponieważ w kieszeni spodni cuda się dzieją telefon sam wycisza włącza internet robi zrzuty ekranu. Jak nie miałem blokady bo zazwyczaj nigdy nie miałem tylko było gorzej bo wchodził nie wiadomo gdzie w menu i przestawiał funkcje. Po założeniu blokady trochę go to blokuje ale nie do końca. To że ważne funkcje ok ale może ktoś by chciał wszystkie funkcje.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Matinek, na żadnym telefonie nie spotkałem się z możliwością zablokowania wszystkiego. Zawsze tą czy inną funkcję da się włączyć nawet z ustawionym zabezpieczeniem. 

Co do wciskania się różnych rzeczy w kieszeni, to masz może włączone to? Ustawienia > Wyświetlacz > Ochrona przed przypadkowym dotknięciem?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.