Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak możliwości zablokowania nieznanych numerów

(Temat utworzony: 29-12-2020 09:35 AM)
4257 Wyświetlenia
Paulać
First Poster
Opcje
Cześć, posiadam smartfon Galaxy A51 i mam problem z blokada numerów spoza książki telefonicznej. Mimo zaznaczonej opcji blokuj nieznane numery w ustawieniach połączenia i tak są wyświetlane. Dopiero jak zablokuje konkretny numer nie ma on możliwości podłączenia się ze mną. Co może być przyczyną? 
25 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Paulać, Z tego, co pamiętam, to wspomniana przez Ciebie opcja blokuje tylko połączenia przychodzące od numerów prywatnych/zastrzeżonych, czyli takich, przy których nie widać numeru telefonu. Resztę numerów trzeba blokować ręcznie. Jeśli Twój telefon posiada funkcję blokowania spamu i rozmówców przekazujących spam, to możesz ją włączyć. Z pewnością zablokuje ona część połączeń rozpoznanych jako spam.

Screenshot_20201229-131033_Call settings.jpg

Świdzio
Journeyman
Opcje

mam to samo tylko w galaxy s10 plus. zaznaczone mam opcję "Blokuj nieznane/prywatne numery" ale niestety nie działa. Mimo zaznaczonej tej opcji nadal numery nieznane dzwonią. Wie ktoś w czym jest tu problem? Proszę, jeśli ktoś wie niech odpowie byłbym wdzięczny.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Świdzio  Czy chodzi o numery bez numeru telefonu? Jeśli tak to taką opcje można zlecić u operatora.

Świdzio
Journeyman
Opcje

chodzi mi też o te właśnie z numerami , których nie mam w kontaktach, zablokowałem nieznane a mimo to dzwonią

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nie ma możliwości blokowania aby inne numery nie dzwoniły. 

0 Like
Świdzio
Journeyman
Opcje

jest. mam dwa telefony galaxy s7 i kupiłem nowszy galaxy s10 plus. 

W s7 wszystko mi działa blokuje nieznane z numerami których nie mam w kontaktach a ten nowszy s10plus po prostu ta opcja nie działa i nie wiem dlaczego.

w obu telefonach mam dokładnie taką samą opcję "Blokuj nieznane/prywatne numery" i w s7 mi to działa w s10 nie tylko nie wiem czemu.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie mam możliwości sprawdzić jak to wyglądało na starszych telefonach, ale w nowych modelach funkcja blokuje wyłącznie numery, które nie są rozpoznane czyli takie, których numer w ogóle się nie wyświetla.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Świdzio  Tylko że taka blokada uniemożliwi jak ktoś będzie potrzebował nagłej twojej pomocy i skorzysta z innego numeru który nie będzie wpisie książki telefonicznej. Czy zadałeś sobie takie pytanie? 

oliwierabc123
First Poster
Opcje

Jak zablokowac numery przychodzace?

0 Like