Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

One UI 5.0 Rozłącza smartwatch Amazfit po dobie/dwóch

(Temat utworzony: 04-01-2023 07:51 PM)
1638 Wyświetlenia
hwpos
Apprentice
Opcje
Witam,
Posiadam A51 i zegarek amazfit gtr. Na Android 12 działało bez problemu, natomiast po aktualizacji do Android 13 i oneUI 5.1 po około dobie zegarek rozlacza sie i nie ma możliwości ponownego połączenia, ponieważ aplikacja nie widzi zegarka. Pomaga wylaczenie i włączenie bluetootha w telefonie. Niestety po kolejnej dobie czasem dwóch znow dzieje sie to samo.
Aplikacja smartwatcha ma ustawione użycie baterii bez ograniczeń, jest wykluczony z uśpienia, optymalizacji ram a dodatkowko zablokowany przed zamknięciem poprzez "Zablokuj". Aplikacja Bluetooth systemowa rowniez ustqawiona na użycie baterii bez ograniczeń. Aplikacja od zegarka nieraz przeinstalowana, zegarek zresetowany do ustawień fabrycznych, Bluetooth na telefonie zresetowany. Skończyły mi się pomysły.
Może ktoś zna rozwiązanie? Przypomnę, że zegarek na ONE UI 4 dzialal od roku i się nigdy nie rozłączał. 

Dziękuje za sugestie. 
23 Odpowiedzi
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Skoro przywrócenie telefonu do ustawień fabrycznych nie przyniosło pozytywnych doznań to możemy przypuszczać uszkodzenie któregoś z urządzeń. Jeśli masz możliwość sprawdź jak się zachowuje zegarek na innym telefonie.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

hwpos
Apprentice
Opcje
Mam drugi telefon, Huawei P30 pro. Sparowałem tam zegarek i zrobiłem 3 dniowy test. Nie rozłączył sie ani razu. Myśle ze w samsungu A52 to jakies ustawienie, może coś usypia bluetooth? Iść tą drogą? 2 tygodnie temu, na One UI 4.0 było wszystko w porządku..
jakjakjak
Apprentice
Opcje
Cześć, mam ga51, i po aktualizacji do 13, co prawda mam inne cuda, ale nie jest tak stabilnie jak w 12.
U mnie wywala się całe UI podczas korzystania z komunikatorów. Muszę poczekać minutę, aż się przerestartuje.
Także z tymi modelami, widzę że coś nie poszło. Zgłosiłem mój problem do serwisu (software'owego).
Pozdrawiam
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Pisze Ci jak byk ze od aktualizacji wystapil problem nie wczesniej nie pozniej a Ty o uszkodzeniu urzadzenia. Jak zwykle standardowe szablonowe odpowiedzi zamiadt doradzic by w takim przypadku jak rozlaczy zegarek itp zebrac dane i wyslac raport do supportu niech sie tym zajmuja.....
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Mam to samo na ui 5.0 jak chce otworzyc link z fwcebooka np w whatsapp to wykrzacza mi orzegladarke i zamyka link podobnie z udostepnianiem newsow przez komunikatory
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Czasami wraz z aktualizacją pojawiają się problemy ale nie na tyle duże by po przywróceniu urządzenia do ustawień fabrycznych nadal były. Dlatego przypuszczam, że telefon lub zegarek mogą być uszkodzone i polecam wizytę w najbliższym autoryzowanym serwisie.

Listę dostępnych serwisów znajdziesz pod tym linkiem :

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Ja walacze z apka samsung cloud ktora os Androida 11 nie dziala na moim Samsung Note 10 lite. Obecnie mam Abdroid 13 i nadal to samo. Orzy uruchamianiu nie otwiera aplikacji a wali bledem wystapil blad sprobuj ponownie. Na sklepie Samsung Play Androida po wejsciu w aplikacje samsung cloud pokazuje komunikat ze apkikacja nie jest przeznaczona na moje urzadzenie a przez sklep Samsunga nadal wychodza aktualizacje i pobiera aktualizuje ale blad ten sam. Pytam sie kto tu kręci wlasnie Samsung robi fajne modele ale softy pisze beznadziejne. Niech wiecej narobi modeli telefonow i w nieskonczonosc eliminuje bledy w softach. W Huawei jest soft 100000 ktotnie lepiej dopracowa y i zoptymalizowany. Uczyc sie prosze od Chinczykow.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anonymous User, próbowałeś ponownie zainstalować aplikację?

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Ehhh masakra o co mnie wszyscy pytacie. Nie nie probowalem. Jasne ze probowalem podobnie z resetami roznego rodzaju tylko ustawienia fabryczne czy wip partition z poziomu recovery czy naprawa aplikacji z poziomu recocery itp. Wgrywalem soft na nowo. Zmienialem csc to doszlo mi nagrywanie rozmow z czego sie akurat ciesze bo wgralem soft indonezyjski przy okazji. Ale narobilem tez sobie kilkukrotnie roboty z aplikacjami m.in. bankowymi. Zgloszone do supportu z logami i puki co cisza....