Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A70] Samsung A70 - brak zasiegu

(Temat utworzony: 17-04-2020 05:44 AM)
12215 Wyświetlenia
TomaszJanowski
First Poster
Opcje

Witam, 

Od ostatniej aktualizacji systemu, zauważyłem  że cały czas zamiast ikony o sile zasiegu mam ikonę przekreslonego kółeczka - brak zasiegu sieciowego. Telefon kupiłem w sklepie, korzystam z Nju Mobile. Robiłem reset telefonu do ustawień fabrycznych i nadal to samo. Wymieniłem kartę sim - nie pomogło. Przełączałem ręcznie na tryb 2g, 3g bez rezultatów. Przełożyłem kartę sim do starego telefonu i zasieg jest. Fakt tu gdzie mieszkam nie mam super zasiegu, ale do tej pory mogłem dzwonić i odbierać smsy a teraz nie. Mam jeszcze 2 inne urządzenia z tym samym operatorem ina nich nie ma problemu z zasięgiem (jedna, dwie kreski) Czy jest możliwe że aktualizacja systemu pogorszyla sprawność anteny w telefonie czy może telefon ma uszkodzone moduł antenowy? Dodam że w Warszawie, gdzie zasiegu nie brakuje od aktualizacji nie zauważyłem pełnego zakresu zasiegu

0 Like
35 Odpowiedzi
TomaszJanowski
First Poster
Opcje
Witam, moj Samsung A70 byl 3 razy w autoryzowanym serwisie samsunga aż zostal mi wymieniony na nowy. na moje szczęście byl juz model A71 a modelu A70 juz nie było wiec od 4 miesięcy mam A71 i nie mam żadnych problemów z zasięgiem tam gdzie A70 je miał. tak więc polecam zgłaszanie najpierw do autoryzowanego serwisu ( ja byłem 2 razy) a na sam koniec udać się do sprzedawcy u którego kupiliście samsunga A70. Mnie wymienili może i wam wymienią. pozdrawiam
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Zasadnicze pytanie, czy na telefonach jest jakieś etui? Np. inne niż producenta?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
grzesiek25lub
First Poster
Opcje

Witam jest case przezroczysty na każdym telefonie miałem i nie było problemu i po zdjęciu też nie ma zasięgu po serwisie używałem parę dni bez etui bo zamówiłem nowe i to samo w piątek oddam jeszcze raz do serwisu bo to jest uciążliwe bo pracuje poza miastem i nie ma że mną kontaktu 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@grzesiek25lub czy próbowałeś skontaktować się z dostawcą twoich usług i poinformować go o problemach z zasięgiem w danej lokalizacji?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
grzesiek25lub
First Poster
Opcje

Nie bo to bez sensu jak na telefonie A50 mam zasieg i koledzy tez maja w swoich telefonach to raczej nie winna operatora tylko zepsutego telefonu A70

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli nie zamierzasz kontaktować się z operatorem to pozostaje wizyta w punkcie serwisowym.

0 Like