17-04-2020 05:44 AM – ostatnio edytowany 01-06-2020 04:27 PM przez EwaK
Witam,
Od ostatniej aktualizacji systemu, zauważyłem że cały czas zamiast ikony o sile zasiegu mam ikonę przekreslonego kółeczka - brak zasiegu sieciowego. Telefon kupiłem w sklepie, korzystam z Nju Mobile. Robiłem reset telefonu do ustawień fabrycznych i nadal to samo. Wymieniłem kartę sim - nie pomogło. Przełączałem ręcznie na tryb 2g, 3g bez rezultatów. Przełożyłem kartę sim do starego telefonu i zasieg jest. Fakt tu gdzie mieszkam nie mam super zasiegu, ale do tej pory mogłem dzwonić i odbierać smsy a teraz nie. Mam jeszcze 2 inne urządzenia z tym samym operatorem ina nich nie ma problemu z zasięgiem (jedna, dwie kreski) Czy jest możliwe że aktualizacja systemu pogorszyla sprawność anteny w telefonie czy może telefon ma uszkodzone moduł antenowy? Dodam że w Warszawie, gdzie zasiegu nie brakuje od aktualizacji nie zauważyłem pełnego zakresu zasiegu
20-01-2021 07:27 PM
20-01-2021 10:51 PM
Zasadnicze pytanie, czy na telefonach jest jakieś etui? Np. inne niż producenta?
21-01-2021 07:13 AM
Witam jest case przezroczysty na każdym telefonie miałem i nie było problemu i po zdjęciu też nie ma zasięgu po serwisie używałem parę dni bez etui bo zamówiłem nowe i to samo w piątek oddam jeszcze raz do serwisu bo to jest uciążliwe bo pracuje poza miastem i nie ma że mną kontaktu
21-01-2021 07:35 PM
@grzesiek25lub czy próbowałeś skontaktować się z dostawcą twoich usług i poinformować go o problemach z zasięgiem w danej lokalizacji?
22-01-2021 06:28 AM
Nie bo to bez sensu jak na telefonie A50 mam zasieg i koledzy tez maja w swoich telefonach to raczej nie winna operatora tylko zepsutego telefonu A70
22-01-2021 09:12 AM
Jeżeli nie zamierzasz kontaktować się z operatorem to pozostaje wizyta w punkcie serwisowym.