Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A70] Samsung A70 - brak zasiegu

(Temat utworzony: 17-04-2020 05:44 AM)
12253 Wyświetlenia
TomaszJanowski
First Poster
Opcje

Witam, 

Od ostatniej aktualizacji systemu, zauważyłem  że cały czas zamiast ikony o sile zasiegu mam ikonę przekreslonego kółeczka - brak zasiegu sieciowego. Telefon kupiłem w sklepie, korzystam z Nju Mobile. Robiłem reset telefonu do ustawień fabrycznych i nadal to samo. Wymieniłem kartę sim - nie pomogło. Przełączałem ręcznie na tryb 2g, 3g bez rezultatów. Przełożyłem kartę sim do starego telefonu i zasieg jest. Fakt tu gdzie mieszkam nie mam super zasiegu, ale do tej pory mogłem dzwonić i odbierać smsy a teraz nie. Mam jeszcze 2 inne urządzenia z tym samym operatorem ina nich nie ma problemu z zasięgiem (jedna, dwie kreski) Czy jest możliwe że aktualizacja systemu pogorszyla sprawność anteny w telefonie czy może telefon ma uszkodzone moduł antenowy? Dodam że w Warszawie, gdzie zasiegu nie brakuje od aktualizacji nie zauważyłem pełnego zakresu zasiegu

0 Like
TomaszJanowski
First Poster
Opcje

A tak wygląda sytuacja po włożeniu karty do innego telefonu. Zasieg może nie powala ale jest 20200418_000925.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@TomaszJanowski  Udaj, się jeszcze raz z telefonem do serwisu niech sprawdzą.

0 Like
Rafal_Dominiak
Helping Hand
Opcje

Jasiu, to nie prawda że jedyny działający serwis GSM w Warszawie jest na Andersa 33.

Oto godziny pracy warszawskich serwisów GSM. Przed wybraniem się do serwisu polecam wcześniejszy kontakt telefoniczny celem ustalenia szczegółów co do sposobu oddania urządzenia do naprawy.

4cv 22 266 81 78 10.00-17.00
A-Tech 608 320 147 9.00-16.00
Milenium Mobile 22 244 04 14 10.00-18.00
Rafał Dominiak
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Rafal_Dominiak  Dzięki za info :smiling-face::thumbs-up-sign-emoji-modifier-fitzpatrick-type:

grzesiek25lub
First Poster
Opcje

Witam mam ten sam problem co kolegą opisuje w małych miastach albo w pomieszczeniach jest slaby a raczej brak zasięgu a np. Używałem przed A70 A50 i w tych samych miejscach nie miałem problemu też próbowałem roaming 4G itp. I nic w końcu oddałem na gwarancję i wymienili płytę główną i niestety jest to samo proszę o pomoc i czy kolega poradził sobie z tym zasięgiem? I też zauważyłem że też jest problem z bluetooth ciezko się połączyć np. Że słuchawkami bezprzewodowymi gdzie na A50 nie było problemu mam Androida 10

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

W kwestii Bluetooth spróbuj na początku zrestartować ustawienia sieciowe. Ścieżka: Ustawienie ->Zarządzanie ogólne -> Restartowanie. 

0 Like
grzesiek25lub
First Poster
Opcje

Bluetooth może i faktycznie lepiej przetestuj w czwartek jak będę jechał do pracy czy na trasie mnie nie będzie rozłaczac a co do zasięgu jakis pomysł  ?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Sprawdzałeś zasięg na innych kartach SIM? Jeżeli w dalszym ciągu sygnał będzie zanikał to nic więcej nie wymyślimy na forum. W takim wypadku konieczna będzie ponowna wizyta w punkcie serwisowym.

0 Like
grzesiek25lub
First Poster
Opcje

Używałem Samsunga A50 i nigdy nie było problemu z zasięgiem np. W pracy, sklepy itp. A już na A70 w tych samych miejscach nie ma koledzy w pracy też mają zasieg w tej samej sieci tylko inne telefony 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możesz spróbować wykonać hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Niestety nie mogę zagwarantować, że to rozwiąże problem z zasięgiem. W przypadku dalszych problemów pozostanie wizyta w serwisie.

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

0 Like