Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

A52s 5g aktualizacja

(Temat utworzony: 04-04-2022 07:25 PM)
2628 Wyświetlenia
Gizior89
Apprentice
Opcje

Witam,

mam a52s 5g z salonu Plusa. Widać że jest już wersja z pypciami od Plusa (Poland Plus PLS) od 26 marca z najnowszymi poprawkami (2022-03-01) ale mój telefon tego nie widzi nawet jak sam sprawdzam - mam miesiąc starsze poprawki.

Co muszę zrobić aby telefon widział tą aktualizację? Albo poproszę o link do jakiegoś poradnika aby zainstalować np. z PC przez USB C

pozdro

0 Like
Przejdź do rozwiązania
73 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zgodzę się co do tego, że najbardziej ociągają się Plus oraz Play. Na Orange i T-Mobile nie ma co narzekać w większości przypadków.

Matinek
Troubleshooter
Opcje

Niedawno kupilem samsung a52 4g, i ledwo co ustawilem i zainstalowalem aplikacje a on mi juz cos pobral jakas aktualizacje chyba do android 12. A do tego ma z 50 aktualizacji aplikacji.

1 pytanie czy po aktualizacji moje aplikaje znikną i ustawienia sie zresetuja ?

2 pytanie czy najpierw z aktualizowac androida czy same aplikacje w sklepie samsung?

3 pytanie niby to ma byc aktualizacja androida do 12 tak mysle to czemu wchodzac w menu informacje pisze ze juz mam androida 12, przeciez telefon byl nowy na android 11. wiec chyba w menu powinien widniec 11 a po z aktualizowaniu dopiero 12 jak mam to rozumiec ?

4 pytanie czy po aktualizacji nie bedzie problemow ? bo roznie czytalem

0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
1) Nie
2) Android
3) Może już masz androida 12, a ta aktualizacja to jedynie update zabezpieczeń.
4)Loteria, choć samo założenie aktualizacji ma polepszyć działanie urządzenia.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje

No ale jakim sposobem ? sam android 12 bez mojej wiedzy by się chyba nie z aktualizował ?. Dziwne to jest i to mnie zastanawia właśnie wchodzę w właściwości i normalnie android 12 i oneui 4. A chyba powinno być andek 11 telefon nowy ze sklepu skąd by miał mieć andka 12.

0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Przejdź kolejno : Ustawienia->Telefon-Informacje->Informacje o oprogramowaniu.

Wrzuć screen z tego okna.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje

juz wrzucam zdjecie rzutrzut

0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje

Niby pisze ze android 12 ale w menu np przy ustawianiu tapet i kolorów inaczej wygladają opcje w andku 11 a w andku 12 u mnie sa prostokaty jak w 11 a w 12 powinny być kolka. Dziwne to dla mnie wszystko jakieś.

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Jeżeli trafiłeś egzemplarz, z ostatniej partii produkcyjnej, to nic dziwnego, że posiada on Androida 12. Wynika to z faktu, że na urządzeniach, fabryczne instalowane jest najnowsze dostępne oprogramowanie (oczywiście w momencie produkcji). Co do samej aktualizacji, to każda z nich, ma swój opis, widoczny podczas wyszukania i pobierania jej.
Matinek
Troubleshooter
Opcje

a jak sprawdzic najnowsza aktualizacje ktora chce mi sie zainstalowac , co to jest i ile ma miejsca zajac ? bo raz tylko widzialem  i wydawalo mi sie ze ma zajac az ponad 1 giga , dlatego pomyslalem ze to nowy system a nie jakas poprawka . Chyba ze zle spojrzalem cos.

No i co powiesz o tym menu z kolorami co wczesniej pisalem ?

0 Like