Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z wyświetlaczem A52

(Temat utworzony: 16-07-2021 12:22 AM)
2815 Wyświetlenia
kubusiek19
Student
Opcje
Witam, ostatnio zauważyłem, że na włączonym Always on Display oraz gdy telefon się ładuje ekran cały czas się podświetla, tzn czerń nie jest czarna, tylko wygląda jakby był to zwykły wyświetlacz LCD. Jeżeli coś przeglądam czarnego na ekranie, ekran podstawietla się minimalnie prawie niewidocznie a czasami wszystko działa jak należy. Telefon mam dwa tygodnie, kilka dni temu miałem aktualizację i chciałbym się dowiedzieć czy to kwestia oprogramowania czy raczej problem jest w urządzeniu.
12 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Rozumiem, że taka sytuacja występuje wyłącznie podczas ładowania z włączoną funkcją Always On Display? Jeżeli w pozostałych sytuacjach jest w porządku to podejrzewam, że taka jest cecha tego modelu telefonu. Dla pewności poczekajmy na informacje od pozostałych posiadaczy Galaxy A52.

Seba001
Pioneer
Opcje
W moim A52 5g. Jest dokładnie tak samo.
kubusiek19
Student
Opcje
W imnych aplikacjach ciężko stwierdzić, ponieważ mało jaka aplikacja jest cała czarna. Pobrałem ze sklepu Aplikacje Always On display i problemu nie ma, tylko w systemowym jest
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Mamy potwierdzenie od @Seba001, że w innym modelu Galaxy A52 jest dokładnie tak samo. Z tego co napisałeś wynika, że w taki sposób działa fabryczna funkcja Always On Display. Możesz zgłosić swoje spostrzeżenia bezpośrednio do firmy Samsung za pomocą poniższego poradnika.

Wskazówka - zgłaszanie błędu do firmy Samsung
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b...

Marcys85
Apprentice
Opcje
Nie, ewidentnie jest to błąd - sprawdziłem w a52 oraz w dwóch a52s 5g i problem z ciągłym lekkim podświetleniem podczas stale włączonego AOD lub ładowania występował tylko w jednym egzemplarzu a52s 5g.
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Marcys85 Czy hard reset lub przywrócenie do ustawień fabrycznych było robione? 

Marcys85
Apprentice
Opcje
Jeszcze nie, póki co wyczyściłem dane i pamięć AOD - nie pomogło, liczyłem że po aktualizacji do 12 problem zostanie rozwiązany ale niestety też nie, czytałem gdzieś że przywrócenie do ustawień fabrycznych nie pomaga ale pewnie mimo wszystko jutro spróbuję i jeśli to również nie pomoże to chyba pozostaje reklamacja...
0 Like
Marcys85
Apprentice
Opcje
Przywróciłem do ustawień fabrycznych i tak jak się spodziewałem - nie pomogło. Napisałem do Samunga i póki co cisza z ich strony
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jak otrzymasz odpowiedź to koniecznie daj znać.