Chiudi

What are you looking for?

annulla
Visualizzazione dei risultati per 
Cerca invece 
Intendevi dire: 

Problem z aparatem Galaxy a52

(Argomento creato il giorno: 04-07-2022 05:37 PM)
1527 Visualizzazioni

Anche io ho questo problema

MarcellGalaxer
Pathfinder
Opzioni
Hej,
Kilka dni temu zauważyłem problem z przednim aparatem w moim Galaxy a52.
Zdjęcia w trybie automatycznym 3:4 robi normalnie, natomiast gdy przełączę na tryb 32MP, obraz w aparacie pokazuje się, ale zdjęcie wychodzi czarne, czasami jakieś zielone wzorki na czarnym tle i tyle. Dodam, że prawdopodobnie jest to błąd czerwcowej aktualizacji, ktorą właśnie kilka dni temu zainstalowałem, bo przed aktualizacją wszystko działało. Robiłem wipe cache zaraz po aktualizacji i czyściłem dane aplikacji, bezskutecznie.
Rozumiem, ze pozostaje mi raczej tylko czekać na kolejną aktualizację która może to naprawi, a może nie?
Czy ktoś ma podobnie?
0 Likes

1 Soluzione

Soluzioni accettate
18 Risposte
Soluzione
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opzioni
MarcellGalaxer
Pathfinder
Opzioni
A, ok. Zapomniałem jeszcze o repair apps. Zrobiłem i pomogło. Dziękuję za pomoc.
zielu9
Apprentice
Opzioni
Hej wszystkim, mam nietypowy problem z moim aparatem tylnym w a52, mianowicie nie łapie on ostrości, dopiero po potrząsnięciu telefonem zdjęcia wychodzą normalnie. Dzieje się to za każdym razem .Próbowałem już chyba wszystkich możliwych sposobów by to naprawić, ale jak widać nieskutecznie. Na aparacie nie ma żadnej ryski, obiektyw jest czysty. 

image
Foto przed potrząsnięciem

image
Foto po potrząsnięciu

MarlenaZ
Explorer
Opzioni

@zielu9 Próbowałeś: Aparat > Ustawienia > Zeruj Ustawienia > Przywróć ustawienia fabryczne aparatu? 

zielu9
Apprentice
Opzioni
Tak próbowałem i nic nie pomogło
MarlenaZ
Explorer
Opzioni

Zauważyłam podobny wątek, tylko z s21 ultra, problem tam został rozwiązany. Może pomogą Ci wskazówki stamtąd.

https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s21/nie-%C5%82apie-ostro%C5%9Bci/td-p/3848042

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opzioni

@zielu9  Cześć 

Czy po ręcznym kliknięciu na ekran, również nie łapie ostrości?

Sprawdź czy masz czysty obiektyw. 

Zapoznaj się jeszcze z poradnikiem pod tym linkiem:

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-problemy-z-aparatem-co-nale%C5%... 

zielu9
Apprentice
Opzioni
Niestety nic nie pomaga
Av0id_me
Pathfinder
Opzioni
Wiem nie na temat, ale mam taką samą myszkę hah. Co do naprawienia...próbowałeś kliknąć w ekran i wtedy zrobić zdjęcie? Najlepiej kliknąć w to co ma być 1 planowe na zdjęciu