Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A50] Samsung Galaxy a50 wyłączył się i nie reaguję.

(Temat utworzony: 26-06-2019 08:14 AM)
133894 Wyświetlenia
Aleksandra3
Journeyman
Opcje

Witam posiadam Samsung a50 od niecałych dwóch miesięcy. Wczoraj jak codzień podlaczylam wieczorem telefon do ładowania i poszłam spać . Rano telefon był wyłączony i nie reaguje na nic . Próbowałam już z 10 razy go włączyć i nic ;( Nie wiem co powinnam zrobić teraz ? Może miał ktoś podobny problem ? Pozdrawiam.

216 Odpowiedzi
kredek87
First Poster
Opcje
U mnie też było tak samo. Zero reakcji. Telefon 2 miesięczny. Przycisk wlanczania i zciszania pomógł.
0 Like
Anka2
First Poster
Opcje

Ja miałam to samo z tym modelem. Wyłączył się i brak oznak życia. 

Zrobiłam tak jak tu kazaliscie czyli ten reset i się włączył ale czy problem się nie powtórzy 😩 co zrobić żeby się to nie powtórzyło 

0 Like
TitoCFC
Explorer
Opcje

Musisz zaktualizować oprogramowanie telefonu.Na nowym sofcie problem nie występuje 

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anka2, najnowsze oprogramowanie posiada numer A505FNXXS3ASK9. Sprawdź czy taka wersja znajduje się na Twoim telefonie. Jeżeli nie to zerknij do tego wątku.

0 Like
pietrek16
Journeyman
Opcje

Hej, a mieliście coś takiego? Po ładowaniu dotyk działa losowo, np. Wciskam wstecz a odpala się youtube, wciskam przycisk dom a odpala się messenger. Telefon jest nowy, ma 2 dni. Najnowszy soft zainstalowany

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@pietrek16 sprawdź, czy tak samo dzieje się w trybie bezpiecznym? Na początek wykonaj wipe cache partition. Ta czynność nie usuwa żadnych danych z telefonu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
pietrek16
Journeyman
Opcje
Po restarcie działa w 100% i więcej nie wystąpiło (jak dotąd) . Byłem pytać w serwisie, powiedzieli że to może być spowodowane aktualizacja, którą robiłem niedługo wcześniej
0 Like
g_tarady
Student
Opcje

Witam.

Mam problem z A50 podobny do opisywanych na forum, czyli wyłączył się i pokazuje szary okrąg z piorunem ładowania. Kombinacja klawiszy Sciszanie i power nic nie daje, tzn. znika na chwilę okrąg i znowu się pojawia. Czy jest jakiś inny sposób na reset czy też konieczne będzie oddanie do serwisu. Tel zakupiony w salonie Play w kwietniu 2019r. Oznaczenia softu nie znam.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@g_tarady  jak zachowuje się telefon, gdy skorzystasz z kombo Volume Up + Power?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
g_tarady
Student
Opcje

Po około 10-12 sekundach robi się czarny ekran i po następnych 5 wyskakuje znowu szare kółko z błyskawicą. 

Tel. miał 21% baterii i po podłączeniu ładowarki normalnie ładował. Po około 30 minutach ciałem zerknąć ile się naładował i już "wisiał".

EDIT:

Sorki: opis powyżej dotyczy Volume down + Power.

Volume Up + Power nie daje nic.

EDIT 2:

Po prawie 4 godzinach pod ładowarką, właśnie zadziałała sekwencja Volume Up+Power. Zresetowałem telefon i na razie działa.

EDIT 3:

Telefon ma problemy z naładowaniem się: 6 gdzin na ładowarce i 78%. Dodatkowo dziś po wyłączeniu, włożeniu karty sim i włączeniu znowu się zawiesił.

Nr wersji: PPR1.180610.011.A505FNXXU2ASH2. Ostatnia aktualizacja z 29.09.2019

Właśnie aktualizauję do wersji A505FNXXS3ASK9

EDIT 4:

Po aktualizacji oprogramowania: wyłączam i włączam ponownie telefon i...... "WISI". 

Ręce mi opadły. Prawdopodobnie nie jest to wina softu.

Jutro jedzie na serwis.

0 Like