Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A5] Problem z blokadą ekranu

(Temat utworzony: 02-10-2017 04:18 PM)
63029 Wyświetlenia
Lumen
First Poster
Opcje

We wszystkich poprzednich telefonach, jakie posiadałam ekran blokował się za każdym razem, gdy tylko kliknęłam klawisz zasilania telefonu. W tym modelu dzieje się inaczej. Mam ustawiony wzór i odciski palców. Odciski dla wygody swojej, wzór dla każdego kto by chciał się dostać do telefonu a sobie tego nie życzę.... Wszystko działa (blokada) po ponownym uruchomieniu telefonu, ale podczas codziennego użytkowania już niekoniecznie. Używając telefonu i wciskając klawisz zasilania byłam przekonana, że mój telefon jest od razu z automatu zabezpieczony symbolem. Kiedy ponownie klikam w klawisz zasilania nie zawsze pojawia się komunikat o wpisaniu symbolu w celu odblokowania. Bardzo często na dole po środku pojawia się "otwarta kłódeczka" i wystarczy "przeciągnąć palcem" i telefon się odblokowywuje... Dlaczego muszę sama klikać w kłódkę by ją zamknąć, jak zrobić by po prostu telefon blokował się ZAWSZE po kliknięciu w klawisz zasilania?

Mam włączone ustawienia bezpiecznej blokady na "zablokuj natychmiast", zablokuj klawiszem zasilania itp....

10 Odpowiedzi
Rozwiązanie
KonradN
Voyager
Opcje
Witaj Lumen. Opisana przez Ciebie opcja to wynik działania funkcji Smart Lock. Możesz ją wyłączyć tutaj:

USTAWIENIA > EKRAN BLOKADY I ZABEZPIECZENIA > SMART LOCK.

Wyeliminuje to opisane przez Ciebie funkcjonowanie urządzenia.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like
Paulakaz
First Poster
Opcje

Funkcja smart lock jest wyłączona A klodke nadal się pojawia przy połączeniach jak się jej pozbyc

0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

Cześć @Paulakaz,

Czy możesz pokazać zrzut ekranu z kłódką? Jaki typ blokady ekranu jest ustawiony?

0 Like
Hayper
First Poster
Opcje

Wyczyść dane w Usługach Google Play

Ostatni krok rozwiązywania problemów to opcja jądrowa. Zacznij od pozycji Ustawienia -> Zabezpieczenia -> Inteligentna blokada, a następnie przejrzyj wszystkie pozycje menu i wyłącz wszystkie funkcje Smart Lock. Upewnij się, że zaufane miejsca są również wyłączone.

Następnie przejdź do Ustawienia -> Aplikacje. Z menu rozwijanego wybierz „Wszystkie aplikacje”, a następnie przewiń i znajdź Usługi Google Play. Kliknij go, a następnie wybierz „Przechowywanie”. Na następnym ekranie wybierz „Wyczyść pamięć” (lub „Wyczyść dane”), a następnie potwierdź swój wybór w monicie. Jak najszybciej, uruchom ponownie telefon. Po utworzeniu kopii zapasowej włącz ponownie funkcje Smart Lock i wreszcie powinny działać.

0 Like
Nayoshev
First Poster
Opcje

Screenshot_20200421-092801_Roblox.jpg

Tutaj jest zdjęcie.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Nayoshev, Opisz na czym dokładnie polega Twój problem. Sam zrzut ekranu niewiele nam mówi.

0 Like
piter32
First Poster
Opcje

jak odblokowac ekran jak zapomialem wzoru

0 Like
Asiagala
First Poster
Opcje
Witam. nie moge zablokowac tel. nie mam zadbych blokad w stylu odcisk palca czy haslo. poprostu zawsze wciskalam przycik blokuj/wylacz. a teraz jak nacisne to sie zablokuje i dalej sie swici wiec jak wloze do kieszeni to przeciagnie sie ekran i sie odblokowuje zupelnie. jak to naprawic?
0 Like