Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

[A40] - brak powiadomień na ekranie blokady, brak AoD, ekran się nie wybudza/nie podświetla

(Temat utworzony: 01-06-2019 10:25 PM)
16248 Wyświetlenia
B90
Journeyman
Opcje

Cześć, stałem się niedawno posiadaczem nowego A40, jednak telefon stał się bardzo denerwujący ze względu na brak wybudzania zablokowanego ekranu w celu wskazania powiadomień. Nie dzieje się zupełnie nic, co mogłoby mnie poinformować np. o przychodzących wiadomościach - telefon nawet nie wibruje. Ekran w żaden sposób się nie podświetla, a AoD w tym modelu nie istnieje (przynajmniej ja go nie znalazłem).

Czy istnieje jakieś rozwiązanie dla tego problemu, czy muszę nerwowo samodzielnie co jakiś czas wybudzać ekran w celu sprawdzenia ewentualnych powiadomień? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Telefon to A40 na Androidzie 9, One UI 1.1

0 Like
56 Odpowiedzi
Rozwiązanie
B90
Journeyman
Opcje
ostatecznym rozwiązaniem, jakie wybrałem po kilku dniach walki z ustawieniami telefonu, jest instalacja aplikacji zewnętrznej odpowiedzialnej za wybudzanie ekranu przy wszelkich powiadomieniach. dopiero teraz wszystko działa tak, jak w moim mniemaniu powinno.
zostawiam to jako rozwiązanie dla osób, które być może w przyszłości będą borykać się z tym samym problemem. dziękuję za wszelkie rady w tym wątku - temat do zamknięcia.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@B90, być może kolejne aktualizacje oprogramowania dodadzą funkcję powiadomień dla zewnętrznych aplikacji. Najważniejsze, że na ten moment udało się znaleźć rozwiązanie. Napisz jeszcze z jakiej aplikacji korzystasz obecnie. Taka informacja z pewnością będzie przydatna dla osób, które będą miały podobny problem.

0 Like
B90
Journeyman
Opcje
no właśnie nie wiedziałem czy można, dlatego ominąłem nazwę :face-with-tears-of-joy:

aplikacja, która mi pomogła (i to bez jakiegoś specjalnego konfigurowania) to Glimpse Notifications
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@B90, super! Dziękuję za informację :winking-face:

0 Like
Minister
First Poster
Opcje
A mógłbyś napisać jak dokładnie robiłeś konfiguracje przez ten program ? Ja zarobiłem tak ze zaznaczyłem biała lista i dodałem w drugiej zakładce kilka aplikacji i nie nie pomogło 😕
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@B90 kolega @Minister ma pytanie do ciebie. Pomożesz mu skonfigurować aplikację, której użyłeś?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
tykusmc
First Poster
Opcje

Odświerzam temat. Bardzo proszę o jakieś sensowne rozwiązanie braku powiadomień w SAMSUNG Galaxy A40. Czy ktoś ostatecznie uporał się z tym problemem

pozdrawiam

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@tykusmc, obawiam się, że nie pojawiło się żadne lepsze rozwiązanie niż to, które pojawiło się we wcześniejszej dyskusji. Spróbuj zainstalować aplikację Glimpse Notifications i daj znać czy aplikacja spełnia Twoje potrzeby.

0 Like
B90
Journeyman
Opcje

@Minister @tykusmc cześć, wybaczcie że dopiero odpisuję, ale miałem natłok pracy. ja zainstalowałem glimpse notifications i nie pamiętam już dokładnie jak, ale dałem mu wszystkie uprawnienia, jakich żądał. jak wejdziecie do aplikacji to na dole jest solidna belka informująca o dostępie do powiadomień - u mnie jest w zielonym kolorze i z adnotacją 'włączony'. jeśli glimpse Wam nie działa to spróbujcie stuknąć 'sprawdź' i nadać wszystkie uprawnienia, jakich pragnie aplikacja :face-with-tears-of-joy: z tego co pamiętam, ja konfigurowałem to w jakieś kilkanaście sekund uważnie wykonując wszystko, czego chciała apka. pozdr

0 Like
JJ_S9
Student
Opcje

Czy jest szansa na jakąś "zbiorową petycję" o wprowadzenie Always on Display w kolejnych aktualizacjach dla A40?

0 Like