Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Za każdym razem, gdy telefon się ładuje mam zbędne powiadomienie o baterii

(Temat utworzony: 02-04-2023 10:46 AM)
1170 Wyświetlenia
Agabiblia
Pioneer
Opcje

co 1% baterii mam bezużyteczne powiadomienie o baterii. Da się to jakoś naprawic bo ja wolałabym by telefon powiadamiał o naładowaniu do 100% a nie nowe powiadomienie co 1%. I jak nie otrzymywać powiadomień że nowy sms od niektórych użytkowników bo codziennie mam powiadomienie od operatora kiedy zapłacić abonament, wykonałam już działanie które kazał mi zrobic operator by nie otrzymywac takich sms i nadal otrzymuję. I nie chcę powiadomień z aplikacji ustawienia, np. ciągle mam expand notification i o aktualizacji telefonu (ja nie chcę aktualizowac w obawie o spowolnienie systemu wynikające z pożeraniem pamięci) w android 12 tego problemu nie było

13 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Agabiblia Napisz dokładnie, jaki masz model telefonu, wersję systemu oraz wstaw screen powiadomienia o jakim piszesz.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam! Zadam pytanie? Czy Pani specjalnie wymyśla te usterki telefonu? Jeszcze nigdy nie spotkałem się żeby w jednym telefonie wszystko komuś źle działało? Proponuję sprzedać ten telefon kupić sobie IPhone,a może wreszcie będzie Pani zadowolona i przestanie wymyślać śmieszne usterki które nie występują.
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Tyle błędów w oprogramowaniu jednego urządzenia nawet w becie nie spotkałem. Proponuję przywrócić urządzenie do ustawień fabrycznych, jeśli to nie pomoże -> wizyta w serwisie.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Ma A53 5g.
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Nic lepszego nie da się podpowiedzieć jak przywrócić ustawienia fabryczne i skonfigurować telefon na nowo.
Tu jest tyle problemów, że...
Np komunikat od operatora o konieczności zapłaty abonamentu.
Taki sms ma w sobie z reguły też podpowiedź typu "jeśli nie chcesz otrzymywać powiadomień, odpowiedz wysyłając sms o treści X na ten numer..."
TenTaki
Helping Hand
Opcje
Moim zdaniem wszystkie te "problemy" powodowane są przez aplikację zewnetrzne doinstalowane przez Panią.
Przypomnienia o płatnościach podaję aplikacja operatora i to tam trzeba szukać zaznaczonego przypomnienia.
Informacje o ładowaniu to prawdopodobnie jakiś "optymalizator/oszczędzasz" baterii.
Dlatego jak sugerują przedmówcy jedynym skutecznym sposobem na usunięcie tego bałaganu jest przywrócenie do ustawień fabrycznych, oraz nie instalowanie zbędnych aplikacji.
PrzemoL82
Helping Hand
Opcje
Poinstalowałaś jakieś dziadostwa to teraz masz :smiling-face:
Agabiblia
Pioneer
Opcje
ale to działo się naprawdę
0 Like
Agabiblia
Pioneer
Opcje