11-07-2024 10:45 AM
Czołem. Ok początku użytkowania A41 mam aktywny AOD - gdy wygaszam bocznym przyciskiem telefon bądź gdy po upływie chwili sam się wygasza pojawia się ekran z datą i godziną. Przygaszony - co istotne.
I nieruszany telefon z takim przygaszonym ekranem sobie zawsze spokojnie leżał. Gdy przychodzi powiadomienie (np. sms) data/godzina rozświetla się bardziej, pojawia się się ikona (np. sms), po chwili ekran ponownie trochę przygasa. Podobnie podnosząc telefon, wciskając przycisk - data/godzina rozświetlały się bardziej.
Od jakiegoś czasu bardzo średnio działa wspomniane przygaszenie. Telefon w trybie AOD (czy to wygaszony z automatu, czy też ręcznie przyciskiem z boku) co prawda bywa przez chwilę w stanie przyciemnienia (delikatnie świecąca data/godzina na czarnym tle), by po chwili - nie ruszany i nie otrzymujący żadnych powiadomień - rozświetlić się (mocno świecąca data/godzina na czarnym tle). W nocy to żarówka jest.
Próbowałem wyłączać internet (sądziłem, że może w tle jakiś ruch jest, który go wybudza) - nie pomogło.
Reasumując - nie tykany telefon nie trzyma tego wspomnianego przyciemnienia w AOD. A powinien. Rozświetla się bez (jak sądzę) powodu.
Macie pomysł, cóż powodem być może?
Pozdrawiam, r
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
11-07-2024 10:59 AM
Na początek uruchom ponownie telefon. Jeżeli to nie pomoże to wykonaj wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych z telefonu.
[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
11-07-2024 12:37 PM
Wydaje się, że zwykłe on / off pomogło. Dziękuję bardzo. Jeśli problem będzie się powtarzał, skorzystam z opcji nr 2.
11-07-2024 10:59 AM
Na początek uruchom ponownie telefon. Jeżeli to nie pomoże to wykonaj wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych z telefonu.
[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
11-07-2024 12:37 PM
Wydaje się, że zwykłe on / off pomogło. Dziękuję bardzo. Jeśli problem będzie się powtarzał, skorzystam z opcji nr 2.
11-07-2024 12:44 PM
Dziękuję za informację. Cieszę się, że problem został rozwiązany. W razie dodatkowych pytań pisz śmiało.