Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A40] ale też inne AMOLED - sleeping screen (wyświetlanie zegara i statusów urządzenia non stop)

(Temat utworzony: 11-08-2019 12:43 PM)
7855 Wyświetlenia
JanuszArtur
Apprentice
Opcje

Lata temu, gdy pojawił się amoled, na N8 firma wypuściła dodatkowe oprogramownie Sleepieng Screen. Nic wielkiego, ale wyświetla godzinę (chyba, że telefon lezy ekranem do dołu), obrazki (jakieś), informację o SMS, info o nieodebranym połączeniu, info o baterii, stanie ładowania.
Czy tekie oprogramowanie jest dostępne na A40? Znalazłem jakieś ale żry baterię neisamowicie. W N8 praktycznie nie było różnicy.
Nie żebym koniecznie chciał Symbiana ale wierzyć mi się nie chce, że samsung nie udostępnia tak banalnego, starego, potrzebnego oprogramowania. Podobno zegar może być w modelach S8 - czy samsung udostępnia te aplikację dla innych amoledowych??? Takiej aplikacji bez reklam, bez śledzenia, wysyłania danych itp szukam :smiling-face:

message.jpg

12 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@JanuszArtur, pamiętam dobrze czasy telefonów z systemem Symbian i kojarzę nawet aplikację, o której piszesz. Nie znam żadnej aplikacji, która powzoliłaby osiągnąć taki efekt w modelu A40 choć podejrzewam, że w sklepie Google Play znajdziesz sporo propozycji. Niestety w większości tego typu aplikacje będą zużywać szybciej baterię a przy okazji zapewne poczęstują użytkownika reklamami. Samsung posiada swoją funkcję systemową o nazwie Always On Display, ale żeby z niej skorzystać musi się ona znajdować fabrycznie w telefonie. Niestety model A40 nie został wyposażony w tę funkcjonalność.

zch28
First Poster
Opcje

"Niestety model A40 nie został wyposażony w tę funkcjonalność." 

To SKANDAL że tak drogi telefon z ekranem amoled nie miał tej funkcji. Mamy XXI wiek.

Próbowałem dograć ją aplikacjami ale zjadały baterię.

Dlatego biorąc pod uwagę wszytki już wykryte WADY (spaprany czujnik zbliżeniowy) tego telefonu lepiej kupić używanego S7 czy jakieś Xiaomi.

Nowe Samsungi to szrot

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@zch28, model A40 nie należy do flagowych urządzeń a jego cena raczej znajduje się w przedziale budżetowych modeli jeżeli weźmiemy pod uwagę portfolio firmy Samsung. Tańsze modele posiadają nie tylko słabsze podzespoły ale również ograniczone lub niedostępne niektóre funkcje. Warto przed zakupem urządzenia dokładnie zapoznać się z jego specyfikacją oraz możliwościami aby uniknąć rozczarowania już po zakupie.

0 Like
zch28
First Poster
Opcje
Nie przyszło mi do głowy że można tak spaprać zwykły czujnik zbliżeniowy.
A40 kosztuje ok 1000 zł Budżetowe to są telefony za 300 zł a normalne w pełni funkcjonalne ok 500 zł. Np. modele Xiaomi w tej cenie. Po co mi super hiper cienkie ścianki i to brzydkie wycięcie w ekranie jak z telefonu nie można NORMALNIE DZWONIĆ.
Proszę zejść na ziemię. Konkurencja poszła bardzo do przodu. Od telefonu za 1000 zł na gwarancji czegoś się wymaga.
Mamy XXI wiek.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@zch28, nie ma telefonów firmy Samsung w cenie 300 zł. Pisałem tylko i wyłącznie o cenach w obrębie smartfonów tego producenta.

0 Like
zch28
First Poster
Opcje

A ja poszerzam Ci świat 😉 i twierdzę że płacenie za logo Samsunga nie ma sensu kiedy strumień swiatła pędzi w przestworzach. Wybacz ale marketingowe głodne kawałki budzą tylko politowanie czytających.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@zch28, dziękuję za troskę, ale mój świat jest wystarczający szeroki :winking-face: Moje zdanie jest odmienne w tej kwestii. Na szczęście każdy może sam zdecydować jakie urządzenie będzie dla niego najlepsze. 

0 Like
zch28
First Poster
Opcje

Informacja dla przyszłych poyencjalnych klientó Samsunga. W A40 czyjnik zbliżeniowy reaguje z odległości ok 2 cm. W leżącym obok S7 działa szybciej i z odległości ok 5cm.

90% gospodyń domowych w USA 😉 nie zauważy różnicy. Ale są osoby które dużo dzwonią i taka funkcjonalność taką "słuchawkę" DYSKWALIFIUKUJE!.

Jako że naprawianie tego programowo i sprzętowo NIE DZIAŁA to będę domagał się zwrotu pieniędzy.

0 Like
zch28
First Poster
Opcje

Oczywiście napisałem to po zdjęciu folii z ekranu.

0 Like