Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[OFF-TOPIC] Mam dla Ciebie zagadkę… Podołasz? :)

(Temat utworzony: 14-06-2019 05:23 PM)
2294 Wyświetlenia
RadekK
Hotshot
Opcje

SAMSUNGERYZ.jpg

Cześć!

Lubicie zagadki? Pewnie każdy grał na komputerze lub telefonie w Milionerów . A może preferujecie Jeden z dziesięciu?

Mam dla Was świetną zabawę - Zagrajmy w Samsungerów !

Zasady:
Na dole wpisu umieściłem zagadkę. Osoba, która jako pierwsza odpowie poprawnie, ma za zadanie przedstawić kolejne pytanie. Proces jest powtarzalny.

Zagadki:
Mogą być różnorakie. Od humorystycznych, przez techniczne po zagadki logiczne. Będzie miło, jeśli część z nich będzie związana z naszym forum lub produktami Samsung :smiling-face:

Kto może uczestniczyć?
Ten temat kierowany jest do wszystkich użytkowników! Liczę na aktywność również osoby mniej zaangażowane w społeczność Samsung. Pokażcie się!

Dacie radę? Pierwszą edycję Samsungerów czas zacząć!

Zagadka:

Który model telefonu Samsung, jako pierwszy miał aparat wyposażony w OIS - optyczną stabilizację obrazu?

Samsungerzy1.jpg

46 Odpowiedzi
Damian K
Hotshot
Opcje

@kamil_1800 

To był Galaxy Beam! Testowałem i myślę, że obecnie ten projektor również by się nadawał do oglądania przy zachowaniu dobrych warunków :smiling-face:

W jednym z urządzeń Samsung, wgrana jest melodia, która bazuje na utworze austriackiego kompozytora z pierwszej połowy XIX wieku, do którego został wykorzystany tekst poety, zmarłego kilka lat przed narodzinami kompozytora.

Jak nazywa się ten utwór i w jakiego rodzaju urządzeniach Samsung wykorzystywana jest melodia oparta na tym utworze?

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
DamianSL
Explorer
Opcje

Hej @kamil_1800, która konkretnie Omnia?
Twoja odpowiedź jest niekompletna :smiling-face:

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@DamianSL  odpowiem już za Kamila, to była Omnia Pro :winking-face:

Czyżby nikt nie znał odpowiedzi na moją zagadkę? :face-with-tears-of-joy:

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
DamianSL
Explorer
Opcje

Zgadza się Damian! Omnia Pro.

Trudne, ale chyba mam! 'Die Forelle' - pstrąg Schuberta grają pralki Eco Bubble :smiling-face: 

Moje pytanie: jaki produkt jako pierwszy wszedł na rynek w portfolio Samsung-Sanyo? Dokąd go zaczęto eksportować?

MonikaGS
Helping Hand
Opcje

@DamianSL, prosimy o odpowiedź i łatwiejszy zestaw pytań :face-with-tears-of-joy:

0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

Widzę, że nie ma mocnych na pytanie @DamianSL! :smiling-face:

Ja spróbuje: czy mowa o pierwszym telewizorze Samsunga? 12-calowy czarno-biały P-3202 z 1970r, który był eksportowany do Panamy.

DamianSL
Explorer
Opcje

@RadekK BRAWO!!! Nareszcie! 😊

Już straciłem wszelką nadzieję! 😁

Prawda, że pytanie nie było AŻ takie trudne? 

Aż się boję wymyślać kolejne, bo zaś zatrzymam zabawę. Słucham Radekk - Twoja kolej 😋