Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[OFF-TOPIC] Mam dla Ciebie zagadkę… Podołasz? :)

(Temat utworzony: 14-06-2019 05:23 PM)
2295 Wyświetlenia
RadekK
Hotshot
Opcje

SAMSUNGERYZ.jpg

Cześć!

Lubicie zagadki? Pewnie każdy grał na komputerze lub telefonie w Milionerów . A może preferujecie Jeden z dziesięciu?

Mam dla Was świetną zabawę - Zagrajmy w Samsungerów !

Zasady:
Na dole wpisu umieściłem zagadkę. Osoba, która jako pierwsza odpowie poprawnie, ma za zadanie przedstawić kolejne pytanie. Proces jest powtarzalny.

Zagadki:
Mogą być różnorakie. Od humorystycznych, przez techniczne po zagadki logiczne. Będzie miło, jeśli część z nich będzie związana z naszym forum lub produktami Samsung :smiling-face:

Kto może uczestniczyć?
Ten temat kierowany jest do wszystkich użytkowników! Liczę na aktywność również osoby mniej zaangażowane w społeczność Samsung. Pokażcie się!

Dacie radę? Pierwszą edycję Samsungerów czas zacząć!

Zagadka:

Który model telefonu Samsung, jako pierwszy miał aparat wyposażony w OIS - optyczną stabilizację obrazu?

Samsungerzy1.jpg

46 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Optyczna stabilizacja obrazu jest pod nazwą "OIS" a nie ISO pierwsze modele jakie pamiętam są to Samsung Galaxy A5 2016 i Samsung Galaxy S6.

RadekK
Hotshot
Opcje

Cześć @vdsl2,

Masz racje, w poście pojawiła się literówka. Już poprawiłem :thumbs-up-sign-emoji-modifier-fitzpatrick-type:

Natomiast wcześniejsze modele też miały OIS. 

Czekamy na dalsze propozycje! 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@RadekK  Jeszcze Samsung Galaxy Note 4.

0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

Odpowiedź nie jest tak oczywista, jakby się wydawalo. 

Szukajcie dalej :smiling-face:

0 Like
PawełN
Navigator
Opcje

@RadekK 

Przyłączam się.
Wydaje mi się, że któryś ZOOM, ale wcześniej przed K był S4 i to jego obstawiam.

Pomogłem? Zaakceptuj jako rozwiązanie.

„Musimy nauczyć się uzyskiwać potrzebną nam energię bez zużywania surowców.“ Nikola Tesla

0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

@PawełN, S4 nie był wyposażony w OIS, ale jesteś baaardzo blisko! 

0 Like
PawełN
Navigator
Opcje

@RadekK  

Chodziło mi konkretnie o S4 Zoom. :smiling-face: 

Pomogłem? Zaakceptuj jako rozwiązanie.

„Musimy nauczyć się uzyskiwać potrzebną nam energię bez zużywania surowców.“ Nikola Tesla

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@RadekK  Były S4 ZOOM z OIS SM-C1010, SM-C101, SM-C105

0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

@PawełN, ach! To się nie zrozumieliśmy. Masz rację, S4 w wersji Zoom wyszedł na rynek w czerwcu 2013r i był to pierwszy telefon Samsung wyposażony w OIS. Gratulacje! 

@vdsl2 dzięki za doprecyzowanie,  właśnie te modele miałem na myśli. Jednakże Paweł był na odpowiednim tropie wcześniej :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye:

Pawel, czekamy na Twoja zagadkę! 

0 Like