Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[OFF-TOPIC] Mam dla Ciebie zagadkę… Podołasz? :)

(Temat utworzony: 19-07-2019 09:06 AM)
497 Wyświetlenia
RadekK
Hotshot
Opcje

SAMSUNGERYZ.jpg

Cześć!

Lubicie zagadki? Pewnie każdy grał na komputerze lub telefonie w Milionerów . A może preferujecie Jeden z dziesięciu?

Mam dla Was świetną zabawę - Zagrajmy w Samsungerów !

Zasady:
Na dole wpisu umieściłem zagadkę. Osoba, która jako pierwsza odpowie poprawnie, ma za zadanie przedstawić kolejne pytanie. Proces jest powtarzalny.

Zagadki:
Mogą być różnorakie. Od humorystycznych, przez techniczne po zagadki logiczne. Będzie miło, jeśli część z nich będzie związana z naszym forum lub produktami Samsung :smiling-face:

Kto może uczestniczyć?
Ten temat kierowany jest do wszystkich użytkowników! Liczę na aktywność również osoby mniej zaangażowane w społeczność Samsung. Pokażcie się!

Dacie radę? Pierwszą edycję Samsungerów czas zacząć!

Zagadka:

Który model telefonu Samsung, jako pierwszy miał aparat wyposażony w OIS - optyczną stabilizację obrazu?

Samsungerzy1.jpg

PawełN
Navigator
Opcje

@kamil40013 

Nie jestem pewien i opieram się o wyszukiwarkę :smiling-face: Samsung Galaxy A8  5.9 mm ?

Pomogłem? Zaakceptuj jako rozwiązanie.

„Musimy nauczyć się uzyskiwać potrzebną nam energię bez zużywania surowców.“ Nikola Tesla

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PawełN, Tak. Dokładnie chodzi o Galaxy A8 z 2015 roku (SM-A800F).

Czas na Twoje pytanie :winking-face:

PawełN
Navigator
Opcje

@kamil40013 dzięki ! 

Pytanie: Na budynku One Times Square jest wyświetlacz LED, nad którym pracował Samsung i dwie inne firmy. Jakiej wielkości jest wyświetlacz, jakie firmy pomagały przy projekcie?

„Musimy nauczyć się uzyskiwać potrzebną nam energię bez zużywania surowców.“ Nikola Tesla

MonikaGS
Helping Hand
Opcje

@kamil40013, dziś moja kolej :smiling-face:

Odpowiedź: wielkość 1081 m2.

Firmy: chodzi o Prismview and Jamestown?

PawełN
Navigator
Opcje

Cześć @MonikaGS , 

Wszystko się zgadza ! 

Dorzucam super filmik z realizacji :smiling-face: klik

MonikaGS
Helping Hand
Opcje

To wrzucam pytanie ode mnie: jaki jest związek między firmą Samsung a tzw. "mostem życia" :earth-globe-europe-africa:, znajdującym się w Seulu?

MonikaGS
Helping Hand
Opcje

Coś mi podpowiada, że @kamil_1800 zna odpowiedź na to pytanie :smiling-face-with-sunglasses:

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@MonikaGS, Samsung udoskonalił ten most montując barierkę, która podświetla się po wykryciu ruchu w pobliżu, ukazując frazy, mające zapobiec samobójstwom. Bardzo ciekawa inicjatywa.

Pytanie ode mnie:

Sieć 3G ma swoje początki wraz z rozpoczęciem XXI wieku, jednakże dekadę później, pierwsze połączenie głosowe przy użyciu 3G zostało wykonane za pomocą telefonu Samsung w niebywałym miejscu, w którym nigdy wcześniej się to nie udało. Gdzie to było?

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
DamianSL
Explorer
Opcje

Mount Everest!

Pytanie ode mnie:

Model biznesowy, w którym po raz pierwszy udostępniono pakiet MS Office Mobile 2010, to...?

(BTW. Jeden z moich ulubionych Samsungów :P)

kamil_1800
Apprentice
Opcje

chodzi o Samsung Omnia?

0 Like