28-10-2019 06:47 AM
Dzisiaj telefon stwierdził że podawany przezemnie pin jest nieprawidłowy...
Na poczatku działało odblokowanie twarzą / odciskiem palca. Zalogowałem się na samsung find my mobile.
Tam mogłem odblokować telefon zdalnie ale nadal nie usuwało mi pinu z blokad jednak usunęło wszystko inne...
Stwierdziłem iż spróbuję uruchomić telefon ponownie, i teraz nie mogę go odblokować całkowicie.
Nie działa zdalne odblokowanie z poziomu find my mobile. Pokazuje że urządzenie jest offline, pomimo tego iż ma zasięg i jest połączone z siecią wifi.
28-10-2019 08:07 PM
@Fish13 napisał(a):Ja chcę jakkolwiek dostać się do telefonu, bo mam w tym momencie go totalnie uceglonego i cały czas woła o wzór. Soft reset restartuje go ale nie mogę go ani wyłączyć, ani odblokować bo zaraz woła o wzór. Przy chęci wyłączenia również to samo, wszędzie ten wzór.
@Fish13, Wykonaj soft reset i od razu po tym, jak telefon się wyłączy, naciśnij i przytrzymaj przyciski odpowiedzialne za wejście w tryb recovery (Volume Up + Bixby + Power). Telefon powinien uruchomić się w trybie recovoery i będziesz mógł wykonać hard reset.
29-10-2019 07:59 AM
29-10-2019 08:01 AM
U mnie tez nie działało. No coz trzeba sie liczyć z tym ze to beta i moge być błędy... ale niestety takoch problemów się nie spodziewałem.
Tak btw zgodnie z informacja przed instalacja bety powinieneś zrobic backup jeszcze na a9. Beta jest w sumie tglko kilka dni to az tak dużo nie stracisz.
29-10-2019 08:11 AM
A czy mogę przez ODIN wgrać np wcześniejszy SOFT? Zazwyczaj tak robiłem ale w ramach jednej wersji a tu mamy andorida 10
29-10-2019 08:20 AM
29-10-2019 08:32 AM
Zastanawiam się gdy wypuszczą aktualizację jak zostanie wgrana skoro nie da się dostać do telefonu, nie da się go odblokować itp.
Jest jakiś sposób żeby dostać się do karty pamięci zanim zrobię hard reset? Akurat wczoraj miałem kilka zdjęc zrobionych które chciałbym zrzucić.
29-10-2019 08:37 AM
29-10-2019 08:49 AM
Cześć @Valkyx,
Dzięki za podzielenie się tym problemem na forum. Deweloperzy znaleźli już źródło problemu i niedługo wypuszą update z łatką naprawiającą błąd. Do tego czasu możemy wam jedynie doradzić niekorzystanie ze screen lock'a 😕
29-10-2019 08:51 AM
próbowałem jest cały czas ofline. Zreszta nawet opaska która byłą podłączona nie widzi telefonu.
Teraz jedynie chciałbym zrzucic zdjęciaa z wczoraj i mogę zrobić hardreset
29-10-2019 08:53 AM