Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błędny pin do telefonu

(Temat utworzony: 28-10-2019 06:47 AM)
10106 Wyświetlenia
Valkyx
Pioneer
Opcje

Dzisiaj telefon stwierdził że podawany przezemnie pin jest nieprawidłowy...

Na poczatku działało odblokowanie twarzą / odciskiem palca. Zalogowałem się na samsung find my mobile. 

Tam mogłem odblokować telefon zdalnie ale nadal nie usuwało mi pinu z blokad jednak usunęło wszystko inne... 

Stwierdziłem iż spróbuję uruchomić telefon ponownie, i teraz nie mogę go odblokować całkowicie. 

Nie działa zdalne odblokowanie z poziomu find my mobile. Pokazuje że urządzenie jest offline, pomimo tego iż ma zasięg i jest połączone z siecią wifi.

132 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Fish13  napisał(a):

Ja chcę jakkolwiek dostać się do telefonu, bo mam w tym momencie go totalnie uceglonego i cały czas woła o wzór. Soft reset restartuje go ale nie mogę go ani wyłączyć, ani odblokować bo zaraz woła o wzór. Przy chęci wyłączenia również to samo, wszędzie ten wzór. 

@Fish13, Wykonaj soft reset i od razu po tym, jak telefon się wyłączy, naciśnij i przytrzymaj przyciski odpowiedzialne za wejście w tryb recovery (Volume Up + Bixby + Power). Telefon powinien uruchomić się w trybie recovoery i będziesz mógł wykonać hard reset.

0 Like
Arturro85
Pioneer
Opcje
Ale jak wykonam hardreset stracę dane w pamieci urzadzenia.
Próbowałem przez strone https://findmymobile.samsung.com/#home odblokować ale mam błąd
Wystąpił błąd.
(paź 29., 07:51)
Odblokuj telefon zdalnie w razie zapomnienia metody odblokowania.
Jeśli użyjesz tej funkcji, wszystkie informacje blokady ekranu (Symbol, Kod PIN, Hasło i Biometria) w telefonie zostaną usunięte.
Na stronie mam status że jest offline mimo że widzę że sieć wifi się podłączyła. Mogę na niego zadzwonić.
Jakieś pomysły jeszcze?
0 Like
Valkyx
Pioneer
Opcje

U mnie tez nie działało. No coz trzeba sie liczyć z tym ze to beta i moge być błędy... ale niestety takoch problemów się nie spodziewałem. 

Tak btw zgodnie z informacja przed instalacja bety powinieneś zrobic backup jeszcze na a9. Beta jest w sumie tglko kilka dni to az tak dużo nie stracisz.

0 Like
Arturro85
Pioneer
Opcje

A czy mogę przez ODIN wgrać np wcześniejszy SOFT? Zazwyczaj tak robiłem ale w ramach jednej wersji a tu mamy andorida 10

0 Like
GeoT
Pioneer
Opcje
Powiem wam, że jest gorzej.
Wróciłem poprzez apkę Smart Switch do dziewiątki i niestety ale żadnego rodzaju blokady ustawić nie mogę. Opcja wydaje się być zblokowana gdzieś w chmurze nie wiem czy konto google za to odpowiada czy samsunga. Jak próbuję wzór ustawić to niby zapisuje go do synchronizacji ale nie ustawia go w systemie. Wciąż mam aktywną blokadę ustawioną na: Brak. Co gorsza jak wpiszę pin to go nie chce zapisać na stałe, ale potem nagle w którymś momencie prosi o ten pin i co gorsza nie przyjmuje tego, który ustawiłem ... Czyli można sobie łatwo zblokować telefon.
Robiłem hard reset przez recovery i jest jak wyżej.

Wniosek jest taki, że akurat u mnie i jak czytam u kilku innych osób przejście na betę coś uwaliło w zabezpieczeniach i wydaje się, że problem jest poważniejszy. Płacenie telefonem w tej chwili nie wchodzi w rachubę ...
0 Like
Arturro85
Pioneer
Opcje

Zastanawiam się gdy wypuszczą aktualizację jak zostanie wgrana skoro nie da się dostać do telefonu, nie da się go odblokować itp.

Jest jakiś sposób żeby dostać się do karty pamięci zanim zrobię hard reset? Akurat wczoraj miałem kilka zdjęc zrobionych które chciałbym zrzucić.

0 Like
GeoT
Pioneer
Opcje
Ja miałem podobną sytuację tylko u mnie wzoru nie przyjmował. Udało mi się tą blokadę usunąć na stronie findmymobile.
Telefon odblokowało, choć w ustawieniach telefonu ta blokada była wciąż aktywna. Ale przynajmniej mogłem dostać się do telefonu.
I też na stronie zgłosiło mi błąd. Ale jak piszę telefon odblokowało. Może spróbuj jeszcze raz.
0 Like
MagdalenaG
Helping Hand
Opcje

Cześć @Valkyx,

Dzięki za podzielenie się tym problemem na forum. Deweloperzy znaleźli już źródło problemu i niedługo wypuszą update z łatką naprawiającą błąd. Do tego czasu możemy wam jedynie doradzić niekorzystanie ze screen lock'a 😕

Arturro85
Pioneer
Opcje

próbowałem jest cały czas ofline. Zreszta nawet opaska która byłą podłączona nie widzi telefonu.
Teraz jedynie chciałbym zrzucic zdjęciaa z wczoraj i mogę zrobić hardreset

0 Like
Arturro85
Pioneer
Opcje
A jak będzie udostępniana łatka skoro teraz telefon nie można odblokować, https://findmymobile.samsung.com/ też nie widzi telefonu więc jak będzie można wgrać łatkę?
Chyba że przez tryb recovery i ODIN?
0 Like