Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błędny pin do telefonu

(Temat utworzony: 28-10-2019 06:47 AM)
10126 Wyświetlenia
Valkyx
Pioneer
Opcje

Dzisiaj telefon stwierdził że podawany przezemnie pin jest nieprawidłowy...

Na poczatku działało odblokowanie twarzą / odciskiem palca. Zalogowałem się na samsung find my mobile. 

Tam mogłem odblokować telefon zdalnie ale nadal nie usuwało mi pinu z blokad jednak usunęło wszystko inne... 

Stwierdziłem iż spróbuję uruchomić telefon ponownie, i teraz nie mogę go odblokować całkowicie. 

Nie działa zdalne odblokowanie z poziomu find my mobile. Pokazuje że urządzenie jest offline, pomimo tego iż ma zasięg i jest połączone z siecią wifi.

132 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Valkyx obawiam się, że pozostanie Ci factory reset.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Valkyx
Pioneer
Opcje

Screenshot_20191028-073127_Settings.jpg

Screenshot_20191028-073100_Settings.jpg

Zrobiłem Factory reset z poziomu recovery i teraz nie moge ustawić zadnej blokady ekranu. Probowalem zresetować jeszcze raz jednak dalej zostaje to samo.

Ale teraz aplikacje Control+ moge zainstalować....

0 Like
GeoT
Pioneer
Opcje
U mnie podobny problem ale dotyczy wzoru odblokowującego.
Też nagle dziś telefon uznał, że wprowadzam błędny wzór który jest na 1200% poprawny. Nie mogę teraz odblokować, wyłączyć ani zrestartować telefonu 😕
0 Like
Valkyx
Pioneer
Opcje

To samo u mnie, przywróciłem ustawienia i ostanią kopie z google i tam "nieprawidłowy PIN" działał który był wymagany do odszyfrowania kopii zapasowej. 

0 Like
GeoT
Pioneer
Opcje
Ja odblokowałem telefon na stronie: https://findmymobile.samsung.com/#home.
Stronka zresetuje Ci wszystkie blokady trzeba tylko zalogować się na swoje konto samsung
0 Like
Valkyx
Pioneer
Opcje

Niestety PINu nie zresetowało. Próbowałem.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Valkyx  Czy ta kopia była zrobiona na Android 10, czy 9 ?

0 Like
Valkyx
Pioneer
Opcje

Ta z której potem udało się przywrócić google była już na android10 ale to kopia tylko ustawień google.

Nie robiłem kopii urządzenia z poziomu smart switch itp. 

Przywróciłem ustawienia początkowe z poziomu recovery, a teraz nie mogę ustawić żadnej blokady ekranu. 

Probowałem zresetować telefon ponownie już z poziomu ustawień w telefonie, ale po resecie nadal nie mogę ustawić żadnego ekranu blokady.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Valkyx  Chyba wiesz, że jeśli przywróciłeś, telefon do ustawień fabrycznych też usunąłeś, klucz do odszyfrowania kopii.

0 Like