Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Znikające kontakty

(Temat utworzony: 11-01-2019 08:10 PM)
12952 Wyświetlenia
Olka79
Journeyman
Opcje

Witam

Mój mąż jest posiadaczem Galaxy Note S 4 już od dłuższego czasu i nigdy nie było z nim problemu. Do dzisiaj. Od rana telefon świruje a mianowicie kontakty same znikają. Po wyłączeniu telefonu i ponownym włączeniu pojawiają się ale dosłownie na kilka, kilkanaście minut i znowu znikają. Czy ktoś może wie o co w tym chodzi?

0 Like
73 Odpowiedzi
Members_YMUr8tx
First Poster
Opcje

Mam ten sam problem na telefonie Samsung S10e, tyle że ja żadnej wspomnianej aplikacji nie instalowałem.  Poza tym, po ponownym dodaniu kontaktu za dzień lub dwa znowu znika.. straciłem kilkaset kontaktów.. 

0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@Members_YMUr8tx W jakiej lokalizacji zapisujesz kontakty?

0 Like
goq
First Poster
Opcje
Mam problem z s20fe raz na 2 tygodnie samsung usuwa sobie sam losowe kontakty. Dzięki synchronizacji Google mogę je odzyskać, ale to raczej nie jest normalne. Aplikacja kontakty jest aktualna tam samo jak sklep play i system. 
0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Kontakty zapisywane są na sim czy urządzeniu? Na początek spróbuj wyczyścić dane aplikacji kontakty. Przejdź kolejno :
Ustawienia -> Aplikacje -> Kontakty -> Domyślna pamięć i Wyczyść Dane.

Polecam też wykonać wipe cache partition. Często rozwiązuje wiele problemów związanych z działaniem systemu czy to aplikacji.

Opcja wipe cache partition nie usuwa żadnych danych z telefonu. Wszystkie dane użytkownika oraz ustawienia telefonu pozostaną bez zmian.

Instrukcja jak wykonać :

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wej%C5...

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

goq
First Poster
Opcje
Urządzenia zapisuje i na sim i konto Google. Dane aplikacji już czyściłem, nic to nie dało. Jeszcze spróbuję wyczyścić cache
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@goq  A jak zapiszesz na urządzeniu?

goq
First Poster
Opcje
To przy zmianie urządzenie nie będę miał połowy kontaktów, w razie awari to samo. Nie po to kupuje dobry telefon żeby się martwić tym gdzie zapisuje kontakty. No ale samsung ma chyba inne zdanie na ten temat
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@goq  Kontakty bardzo łatwo się przenosi przez aplikacje smart switch poza tym można zrobić w ten sposób że zapisujemy w pamięci urządzenia co daje nam dodatkowe korzyści takie jak większy opis lub zdjęcie kontaktu a w razie awarii kontakty mogą być na bieżąco kopiowane na konto google lub Samsung Cloud.

goq
First Poster
Opcje
Jak skorzystasz z smart switch z uszkodzonym urządzeniem? Nikt nie planuje wypadku gdzie zostanie zmiażdżony telefon i 2 dni wcześniej nie robi synchronizacji. Wolałbym jakby samsung jednak naprawił ten błąd bo na zagranicznym forum znalazłem podobny wątek też z samsungiem ale s20. Problem jest po stronie software a nie tego jakiej użytkownik korzysta pamięci. Czy to chmura czy urzadzenie
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@goq  Jeżeli zapisujesz na koncie google i na sim to wątpliwa sprawa aby to był błąd oprogramowania.

Jeżeli mamy uszkodzone urządzenie to gdzie nie możemy go uruchomić to ratuje nas kopia kontaktów, która jest na bieżąco automatycznie wykonywana.