Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Znikające kontakty

(Temat utworzony: 11-01-2019 08:10 PM)
12820 Wyświetlenia
Olka79
Journeyman
Opcje

Witam

Mój mąż jest posiadaczem Galaxy Note S 4 już od dłuższego czasu i nigdy nie było z nim problemu. Do dzisiaj. Od rana telefon świruje a mianowicie kontakty same znikają. Po wyłączeniu telefonu i ponownym włączeniu pojawiają się ale dosłownie na kilka, kilkanaście minut i znowu znikają. Czy ktoś może wie o co w tym chodzi?

0 Like
73 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Olka79 mówimy o Note 4, czy Galaxy S4?

Kontakty zapisane gdzie? Karta SIM, telefon, czy może na koncie Google lub Samsunga?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Olka79
Journeyman
Opcje

@Szewcu72  napisał(a):

@Olka79 mówimy o Note 4, czy Galaxy S4?

Kontakty zapisane gdzie? Karta SIM, telefon, czy może na koncie Google lub Samsunga?

Note 4, kontakty zapisane część na sim, część na telefonie. W ustawieniach do wyświetlenia były zaznaczone wszystkie.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Olka79 a znikają wszystkie, czy może te z SIM?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Olka79
Journeyman
Opcje
Wszystkie
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Olka79 proponuję wyjąć kartę SIM, przeczyścić styki, dodatkowo wyczyścić pamięć podręczną aplikacji kontakty oraz wykonać wipe cache partition w recovery i sprawdzić, czy pomogło.

Olka79
Journeyman
Opcje
Pamięć podręczną wyczyściliśmy ale jakbyś mógł podpowiedzieć jak zrobić wipe cache itd. byłabym wdzięczna 😉
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Olka79

1.Wyłącz telefon

2.Naciśnij przycisk "Głośność do góry" + "Home" + "Power" i przytrzymaj przez chwilę do momentu aż telefon się włączy.

3.Po włączeniu telefonu pojawi się Menu Recovery. Po menu możesz się poruszać przyciskami głośności, a wybór zatwierdzisz przyciskiem POWER. W celu wykonania Wipe Cache wybierz pozycję "wipe cache parition".

4.Potwierdź swój wybór wybierając "Tak"

5.Wybierz opcję "Reboot system now"

Telefon się normalnie uruchomi.

Olka79
Journeyman
Opcje
Zrobiłam tak jak napisane, telefon się włączył, kontakty się pojawiły...a po chwili znowu zniknęły 😢
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Olka79 to jeszcze jedno. Czy przed pojawieniem się problemu, nie była doinstalowana jakś aplikacja?

Spróbujcie uruchomić telefon w trybie bezpiecznym, czyli tylko system i aplikacje stockowe i sprawdźcie, czy problem występuje?