Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Znikające kontakty

(Temat utworzony: 11-01-2019 08:10 PM)
12900 Wyświetlenia
Olka79
Journeyman
Opcje

Witam

Mój mąż jest posiadaczem Galaxy Note S 4 już od dłuższego czasu i nigdy nie było z nim problemu. Do dzisiaj. Od rana telefon świruje a mianowicie kontakty same znikają. Po wyłączeniu telefonu i ponownym włączeniu pojawiają się ale dosłownie na kilka, kilkanaście minut i znowu znikają. Czy ktoś może wie o co w tym chodzi?

0 Like
73 Odpowiedzi
goq
First Poster
Opcje
Masz rację z rozpędu napisałem że na sim a na myśli miałem że na urządzeniu, bo mam 2 karty sim i tam nie zapisuje. Najlepsze - wchodzę na konto Google, kosz i tam wyraźnie pisze, usunięte na samsung s20fe. Więc nadal twierdzę że to soft usuwa te kontakty.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@goq  Acha czyli kontakty są zapisane w pamięci urządzenia i znikają z niego?

goq
First Poster
Opcje
Tak, mam synchronizację i jak usunę na urządzeniu to na koncie Googla też lądują w koszu
0 Like
goq
First Poster
Opcje
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-usługi/usuwanie-kontaktów-z-konta-google-samoczynne-... trochę to uwłaczające użytkownikom że problem jest wielokrotnie zgłaszany a rozwiązania nie ma. Znowu telefon sam sobie usunął kontakty. Screenshot_20220422-010330_Phone~2_3670_1650582297.jpg
0 Like
MichałŁ
Apprentice
Opcje

Czy ktoś rozwiązał problem. Mam Samsung Galaxy S10 od dwóch lat i nagle od kilku tygodni zaczęły znikać mi kontakty. Kontakty od wielu lat mam synchronizowane z Google. Po przeczytani tego tematu zajrzałem do kontaktów Google na komputerze i znalazłem wszystkie usunięte kontakty w koszu oznaczone zapisem że usunięto przez urządzenie Samsung ... najciekawsze, że wczoraj ręcznie wprowadziłem kilkanaście kontaktów ponownie do telefonu. W nocy miałem wyłączony telefon. Następnego dnia rano o godzinie 6:53 włączyłem telefon i dokładnie o tej godzinie zostały usunięte wszystkie kontakty wprowadzone dzień wcześniej.

Co tu się dzieje ? Jestem na etapie wybierania nowego telefonu... w chwili obecnej mocno zawiodłem się na Samsungu.

0 Like
LukaszW
Expert
Opcje

@MichałŁ spotkałem się z takim kłopotem, gdy aktualizacja wprowadzała kosz do aplikacji - wyczyść jej dane poprzez: Ustawienia > Aplikacje > Kontakty > Domyślna pamięć > Wyczyść dane - to powinno rozwiązać problemy natury technicznej.

Jeśli zaś chodzi o konto Google to również potrafi sprawiać kłopoty, i to bardzo nieoczywiste - większość z nich rozwiązuje się przelogowaniem konta.

MichałŁ
Apprentice
Opcje

Dziękuję. Tak zrobiłem i będę obserwował.

szymek1900
First Poster
Opcje

witam, mam swego rodzaju problem, mój problem pojawił się, gdy z jednego telefonu przełożyłem kartę SIM do S21 ultra i dodałem na nim konto google celem dostępu do kontaktów, z ponad 700szt zostało mi nagle 177 😞 kontakty się nie połączyły, natomiast widzę  jak "znikają", dodam dzisiaj kontakt, za parę dni go nie ma 😞 znikają równomiernie z obu kont. Opcje wyświetlania kontaktów są włączone dla obu kont, logując się na google widzę mniejszą ilość dostępnych kontaktów i tak się zastanawiam co jest przyczyną ubywających kontaktów? telefon coś miesza czy problem ma google? robiłem wipe cash itp. bez efektów 😞

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Sprawdź czy przypadkiem znikające kontakty nie pojawiły się w koszu po zalogowaniu na konto Google. Czy ze starego telefonu usuwałeś lub przenosiłeś jakieś kontakty?

szymek1900
First Poster
Opcje

w starym telefonie wyciągnąłem tylko kartę i nic nie robiłem z nimi, w zasadzie to jadąc na urlop by mieć tylko 1 telefon a nie 2 przełożyłem kartę i dodałem konto, kontakty ubywają z obu kont co jest mega irytujące 😞 Kosz w gmail jest pusty 😞 chyba, że w innym miejscu jest inny koszt gdzie mogą być kontakty?

0 Like