Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zawieszanie telefonu przy odpaleniu gry

(Temat utworzony: 27-03-2021 01:22 PM)
470 Wyświetlenia
Impala
Journeyman
Opcje
Samsung M51
Po aktualizacji do androida 11, nie dzialaja mi plynnie gry. Glownie chodzi o Heartstone. Aplikacja zaktualizowama do najnowszej. Wczesniej problem nie wystepowal, wszystko dzialalo plynnie. Teraz przy odpalaniu gry telefon sie zawiesza nastepnie aplikacja po dluzszej chwili opoznienia sie odpala, ale wychodzenie z aplikacji lub przechodzenie miedzy ostatnio uruchomionymi na dluzszy czas zawiesza telefon, tak samo jak odpalanie dymkow powiadomien w aplikacji. Przed aktualizacja tego problemu nie bylo. Stare pliki cache zostaly juz wykasowane.
0 Like
21 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Impala 

Spróbuj odinstalować i zainstalować grę i sprawdź, czy się polepszy. 

0 Like
GalaxyM21
Explorer
Opcje
Mam to samo na M21. Wręcz nawet gorzej. Mogę nic nie robić na telefonie a on się zawiesi, po czym zgaśnie i włącza się od nowa. Bywa tak że zawiesi się na logo producenta i trzeba długo czekać...
Mam nadzieję, że firma szybko coś z tym zrobi.
0 Like
Impala
Journeyman
Opcje
Przeinstalowanie nic nie dalo. Nawet po wyjsciu z gry telefon przez kilka sekund nie reaguje na nic. Wczesniej takiego problemu nie bylo
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@Impala , @GalaxyM21 Wasze problemy zgaduję wynikają z faktu pobierania aktualizacji przez OTA. W przypadku aktualizacji do nowego systemu operacyjnego najlepiej jest wykonywać ten zabieg poprzez komputerową aplikację Smart Switch. Dodatkowo po niej dobrze jest wykonać zabieg wipe cache partition, a najlepiej przywrócenie telefonu do ustawień fabrycznych bez przywracania danych z kopii zapasowej. 

0 Like
GalaxyM21
Explorer
Opcje
Wykonywałem Hard Reset. Bez rezultatu...
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Przywracałeś dane z kopii zapasowej ?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możliwe, że gra nie została zoptymalizowana do pracy w systemie Android 11. Zachęcam do zgłoszenia błędu do producenta aplikacji.

Impala
Journeyman
Opcje
Wydaje mi sie, ze gdyby tak bylo, gra zacinalaby sie ciagle. Poza tym, po wyjsciu z gry system nie reaguje na nic przez kilka sekund, aby nastepnie z opoznieniem wykonac wszystko.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wyślij zgłoszenie do firmy Samsung oraz do producenta aplikacji. Namiary na producenta gry znajdziesz w sklepie Google Play. Poniżej załączam instrukcję do wysłania zgłoszenia do firmy Samsung.

Wskazówka - zgłaszanie błędu do firmy Samsung
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b...