Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakup telefonu na portalu aukcyjnym .

(Temat utworzony: 13-12-2017 07:52 AM)
759 Wyświetlenia
Davidofx
Pathfinder
Opcje

Witam. Tak sobie przeglądam ogłoszenia na różnych portalach i zadziwia mnie cena np Note 8

Nowe telefony zafoliowane. Za 3000 - 3300zl

Skąd tak niskie ceny .

Ja zapłaciłem. 4300 a tu takie ceny.

Kilka ogłoszeń szczególnie na olx podejrzanych mi się wydaje np to 

https://www.olx.pl/oferta/nowy-samsung-note-8-duos-midnight-black-bez-simlocka-mega-okazja-CID99-IDq...

Pani zapytana o pochodzenie telefonu zapytała czy czytałem opis .(Nie ma dowodu zakupu towaru za 3tys hehe)

Poprosiłem o fotkę pudełka z nr imei żeby go zweryfikować to powiedziała krótko 

ZEGNAM 

Więc zastanawiam się skąd pochodzą te teleony

A może to podróbki? 

Napewno nie kupił bym od tej pani.

0 Like
16 Odpowiedzi
PioterC
Navigator
Opcje

ciekawe to co piszesz... ja kupiłem swoją słuchawkę (S8) na Alledrogo i w sumie żadnego kłopotu, ani podejrzenia o fałszywkę nie mam... jedyny minus mojej słuchawki to to, że jest to model przewidziany na rynek włoski... czyli instrukcja po włosku i inny ROM niż na rynek polski... ale to okazało się najmniejszym problemem, chociaż miałem obawy, czy dam radę zmienić ROM - okazało się to banalnie proste...

Sprzedający miał właściwie same pozytywne oceny i całe mnóstwo sprzedanych słuchawek... w sumie też nie wiadomo skąd u niego tyle sprzętu na rynek włoski... ale nie martwię się o to...

--------------------
Samsung Galaxy S8 64Gb
Etui:Nillkin Frosted Folia/Szkło: brak
0 Like
Davidofx
Pathfinder
Opcje
A od tej pani kupił byś? Wątpię. A jak z gwarancją twojego telefonu w polsce ?
Bo wydaje mi się że może być problem . Choć może się mylę.
Ty bardziej że jakoś coraz gorsza i większe ryzyko awarii .
Tymbardziej jak zmieniłeś Roma to po gwarancji.
Ale jak udało Ci się kupić taniej i jest ok to super.
0 Like
PioterC
Navigator
Opcje

Od tej Pani nie wiem czy bym kupił - nie robiłem dokładnego rozpoznania - co do gwarancji, to zmiana ROMu na inny od Samsunga nie powoduje utraty gwarancji... co do samej gwarancji, to masz rękojmię u sprzedawcy... 

Zresztą ja nie zakładam jak masa innych zestresowanych użytkowników,  że cokolwiek złego będzie się działo... co prawda mam go dopiero 2-3 miesiące, ale żadnych różów, wypaleń i innych tego typu bolączek nie ma miejsca...

--------------------
Samsung Galaxy S8 64Gb
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Nie nam dochodzić skąd pochodzi i oceniać stamu faktycznego, ale podyskutować zawsze można. :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
PioterC
Navigator
Opcje
Wiesz - temat w sumie dobry, bo przy okazji można dowiedzieć się co możemy spotkać na portalach aukcyjnych, jak działa gwarancja, itp.
W sumie od tego jest forum, żeby dyskutować... aczkolwiek wolałbym "na żywo" :winking-face:

--------------------
Samsung Galaxy S8 64Gb
Davidofx
Pathfinder
Opcje
Ale mimo wszystko trzeba uważać bo pełno oszustów.
0 Like
PioterC
Navigator
Opcje

oczywiście, że tak... niestety tak działa ten świat, że my jesteśmy robieni w bambuku przez tych "nad nami", więc żeby sobie odbić niektórzy kombinują na lewo i prawo...

--------------------
Samsung Galaxy S8 64Gb
0 Like
Davidofx
Pathfinder
Opcje

Natrafiłem na następne ogłoszenie na allegro

Telefon nowy kupiony w Samsung 

Pytam o dowód zakupu i datę zakupu 

Odpowiedź:

Rachunek jest na inny bo telefon z wymiany. 

http://allegro.pl/show_item.php?item=7086282031

Też podejrzane .

0 Like
PioterC
Navigator
Opcje

Tego typu aukcji jest całe mnóstwo i dotyczą nie tylko sprzętu... na podobnej zasadzie możesz nadziać się przy zakupie ciuchów, zabawek, kosmetyków i całej masy innych rzeczy...

--------------------
Samsung Galaxy S8 64Gb
0 Like