Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wspomnień czar – pierwszy smartphone :)

(Temat utworzony: 22-11-2017 01:38 PM)
839 Wyświetlenia
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć

Wszyscy mamy wspólne zainteresowanie – to oczywiście smartphone’y.

Podzielcie się swoimi wspomnieniami. Jaki był Wasz pierwszy wybór, a od jakiego modelu zaczęliście przygodę z Samsungiem.

Zacznę od siebie. W moim wypadku pierwszy smartphon i pierwszy Samsung  przypadają na ten sam model - Omnia 4 Pro, ależ to śmigało :smileyhappy:

Pamiętam jak dziś przesiadkę z J700. I ta myśl: wow mam w kieszeni Windowsa :smileytongue:

Dla mnie była to wtedy duża nowość i nadal mam pewien sentyment do tego telefonu.

Wciąż leży w szufladzie, niestety po spotkaniu z jeziorem już się nie włącza :smileysad:

1111.jpg

@Szewcu72@Damian K@Michal_P@Felek@Krakers@Krzyszt0f@ŁukaszG, @EmilG, @Gregus75, @Grzesiek1, @Maryncia, @MarcinCz

Dołączycie się?

5 Odpowiedzi
Damian K
Hotshot
Opcje
Moim pierwszym smartfonem był Sony Xperia X8 :smiling-face:

Zupełnie inne doznania w porównaniu do poprzedniego klawiszowego telefonu (Sony C702 - świetny sprzęt i niesamowity jak na te czasy aparat CyberShot), byłem przekonany, że nie przyzwyczaję się do ekranu dotykowego. Ale jednak poszło z górki :smiling-face:
Był to też pierwszy telefon, na którym podjąłem się wgrania custom rom. Co ciekawe, ten telefon działa do tej pory jak należy, oczywiście na miarę swoich możliwości. Ostatnio testowo służył jako monitoring przed domem - oczywiście odpowiednio zabezpieczony przed wszelkimi warunkami atmosferycznymi.

Paradoksalnie swojej przygody z telefonami Samsung jeszcze nie rozpocząłem. Długo byłem wierny wspomnianej marce Sony, teraz z kolei posiadam One Plus One. Długo nie potrafiłem się przekonać do telefonów Samsung, natomiast w ostatnich miesiącach miałem okazję testować wiele nowszych modeli - S7 Edge, S8, S8+, czy Note 8. Muszę przyznać, że moja opinia o marce zmieniła się diametralnie. Na tyle, że gdy mój One Plus wyzionie ducha, zastanowię się nad kupnem S7 w zestawie z Gear VR :smiling-face:

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Jak wszyscy to wszyscy Szewcu też :face-with-tears-of-joy:

Moim pierwszym telefonem, który tak na stałe związał mnie z technologią mobilną był Panasonic G450i. Póżniej Nokie, różne różniaste. Pierwszy telefon z kolorowym wyświetlaczem to Nokia 3510i. Pmaiętam, że ta bez literki "i" miała jeszcze monochroma.

Pierwszym systemowcem była Nokia 7650 z Symbianem na pokładzie. Była rozsuwana - był czad :face-with-tears-of-joy:

A pierwszym modelem Samsuga była... Omnia Pro 4 :face-with-tears-of-joy: :face-with-tears-of-joy: :D. Okienka na pokładzie. To już był KOSMOS!

Mam ją do tej pory i działa!!! :face-with-tears-of-joy:g450i.jpg

3510i.jpg

7650.jpg

Omnia PRO 4.png

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Bic
First Poster
Opcje

Pierwsza komórka, z jaką miałem do czynienia (należała do ojca), to była poniższa motorola w sieci Centertel:

moto.JPG

KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć @Bic

Mimo, że nie jest to smatphone, to jak na razie prowadzisz :smileyvery-happy:

5656974839_0a5459e1e3

0 Like
milu
Apprentice
Opcje

Hej,

Pierwszy smartfon jaki miałem w rękach to i7500, miał Androida 1.5 na pokładzie. :smiling-face:

i7500.jpg