Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Wersja Android dla S8 — nie wykrywa czytnika kart tacho

(Temat utworzony: 10-11-2022 08:52 PM)
846 Wyświetlenia
Piotr1118
Journeyman
Opcje

Uszanowanko.

Mam S8 od 2,5 roku. Ori z salonu. Wiem czemu taki hebel skoro 2 lata temu już były 20tki?

Ano temu, że nie jestem gadżeciarz i tel mam tylko do połączeń i podstawowych aplikacji plomagających mi w życiu, np. banki itp.

Od zabawy, grania i streamingu mam laptopa:)

Tyle o mnie, teraz problem.

Kupiłem czytnik kart. Strocte pod Androida. Kupiłem z polecenia, kolega ma identyczny od jakiegoś czasu, podłączyłem go, zczytałem kartę i zakupiłem swój, ta sama firma, wygląd, opis, funkcje itd.

Ale tego mój S8 nie widzi po podłączeniu. Przetestowaliśmy z kumplem wszystkie możliwości podłączenia, zamieniliśmy się czytnikami, adapterami itd. itp. Jego moj S8 widzi, a mojego nie, podczas gdy u niego oba są widoczne.

Jedyną ròżnicę znaleźliśmy w wersji androida.

On w swoim A90 ma 12.0 a ja 9.0. Być może chip w "dzisiejszym"  czytniku jest ciut nowszej generacji i potrzeba lepszego Androida by go obsłużył?

Sęk w tym, jak uaktualnić androida dla S8 z 9.0 na wyższą, skoro fon pokazuje że jest aktualna, a na rynku są już starsze/wyższe wersje.

Czy mogę coś z tym zrobić?

Dzięki za sugestie.

Pozdrawiam.

0 Like
Przejdź do rozwiązania
fastnick
Student
Opcje
Witam, przed aktualizacja do 6.1 czytnik kart ugreen w polaczeniu z karta pamieci z sony a6300 po podlaczeniu go do s23u normalnie go odczytywal. Teraz po aktualizacji totalny brak reakcji, nawet nie wykrywa ze jakies urzadzenie jest podlaczone. Tak samo brak reakcji gdy probuje sie polaczyc po "Microsoft exfat/ntfs for usb by paragon" gdzie przy tym programie nigdy nie bylo problemow z pendrive czy dyskiem (pomijam pendrive samsunga, niby ta sama firma a nie widzi go co jest troche żałosne jak na samsunga ze swojego sprzetu nie mozna podpiac). Jakies rozwiazanie?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Karta nie działa tylko w połączeniu z telefonem? Po podłączeniu wraz z czytnikiem do komputera wszystko działa jak należy?

fastnick
Student
Opcje
Tak
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

A próbowałeś skorzystać z innego czytnika? Na telefonie wykonaj wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych z telefonu.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

0 Like
fastnick
Student
Opcje
Wlasnie sprawdzilem z innym sprzetem ktory tez dzialal (dysk zewnetrzny, pendrive) i nic nie wykrywa, zero reakcji, jakby nic nie bylo podlaczone
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wykonaj zabieg, o którym wspomniałem w poprzedniej wiadomości. Telefon łączy się bez problemu z komputerem?

0 Like
fastnick
Student
Opcje
Nie wlacza sie tryb recovery wg instrukcji (glosnosc + i power)
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje
fastnick
Student
Opcje
Wipe wykonany, dalej brak reakcji z jakim kolwiek sprzetem pod usb. Nawet podlaczenie kabla do PC daje tylko opcję ładowania
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wykonaj hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Jeżeli problem pozostanie to najprawdopodobniej wystąpiła usterka sprzętowa portu USB. W takim wypadku konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

0 Like