Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Smart Switch Update - czy usuwa dane

(Temat utworzony: 09-03-2020 07:06 PM)
883 Wyświetlenia
PioPas
Apprentice
Opcje

Cześć!

Nie udało mi się jednoznacznie ustalić czy w moim przypadku Smart Switch przy aktualizacji (zrzut) usunie dane czy zrobi tylko update? Pytam ponieważ pobierana paczka jest duża 2305MB i mnie to zastanawia. Jeśli telefon wróci do stanu fabrycznego to muszę lepiej przygotować całą operację - zwłaszcza czasowo. Jeśli nie jest to stały element całego procesu to proszę o potwierdzenie, że informacja o tym, że niezarchiwizowane dane mogą zostać usunięte jest tylko na wypadek jakiś nieoczekiwanych problemów.

Dzieki!

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PioPas, kilkukrotnie korzystałem z aplikacji Smart Switch do aktualizacji różnych urządzeń Galaxy i nigdy nie zostały usunięte żadne moje dane. Aplikacja przeprowadza aktualizację systemu. Na wszelki wypadek mimo wszystko warto stworzyć kopię zapasową ważnych elementów.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@PioPas Smart Switch nic a nic nie usuwa.

Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PioPas, kilkukrotnie korzystałem z aplikacji Smart Switch do aktualizacji różnych urządzeń Galaxy i nigdy nie zostały usunięte żadne moje dane. Aplikacja przeprowadza aktualizację systemu. Na wszelki wypadek mimo wszystko warto stworzyć kopię zapasową ważnych elementów.

PioPas
Apprentice
Opcje

A czy orientujecie się skąd taki duży rozmiar tego update (2305MB) i różnice w PDA i CSC?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@PioPas  Jest pobieram pełny soft 

Przechwytywanie.PNG

PioPas
Apprentice
Opcje

Ok., już wiem o co chodzi. Ja mam inną wersję PDA bo mam telefon z innego regionu. To tylko upewnie się. Po takim dużym update całego PDA, telefon się nie zeruje do ustawień fabrycznych?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@PioPas przecież koledzy udzielili już odpiwiedzi, nic się nie usuwa. Czasami aby poznać swój telefon warto zapznać się z jego instrukcją obsługi.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like