Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oficjalny Harmonogram One ui 6

(Temat utworzony: 15-11-2023 06:48 PM)
2238 Wyświetlenia
horuseus72
Pioneer
Opcje
Witam, zauważyłem że wielu ludzi jest zdezorientowanych "oficjalnym" harmonogramem aktualizacji one ui 6,
Więc zdecydowałem to sprostować skoro żaden moderator tego nie zrobi.

Harmonogram został udostępniony ok. 3 tygodnie temu na Rumuńskim samsung members przez moderatora społeczności.
2 dni temu został usunięty.
(prawdopodobnie przez fakt mocnego opóźnienia lub były to spekulacje moderatora)

Ten harmonogram nigdy nie był oficjalny
I w żaden sposób nie należy się nim sugerować.
(Mimo tego że wiele popularnych stron go opublikowało.)

Jedyne modele którym samsung do tej pory udostępnił tą aktualizacje to S23, S23+ i S23 Ultra.

W tym roku aktualizacja jest mocno opóźniona w porównaniu do zeszłego, i nie spodziewałbym się oficjalnego harmonogramu.

Telefony które według tego harmonogramu miały dostać aktualizacje w tym tygodniu, w większości dostały listopadową łatke bezpieczeństwa, co może oznaczać że w tym miesiącu nie dostaną aktualizacji do one ui 6. 
(Zwykle gdy samsung planował udostępnić aktualizacje do One ui X w danym miesiącu, zwyczajnie łatka była 'wbudowana' w ten update, niezależnie czy był udostępniany na początku, w środku czy na końcu miesiąca)
Ale to tylko spekulacje.

Pozdrawiam i życzę miłego czekania.

38 Odpowiedzi
Adrian1977
Explorer
Opcje
0 Like
horuseus72
Pioneer
Opcje
Tak, dokładnie o tym harmonogramie napisałem.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@horuseus72, Teoretycznie porównując daty z harmonogramu oraz przebieg beta testów dla poszczególnych modeli można było się domyślić, że nie zostaną one dotrzymane. Jeśli chodzi o listopadową aktualizacje bezpieczeństwa, to też tym bym się nie sugerował. Nie raz było tak, że była udostępniana kolejna aktualizacja kilka dni po poprzedniej.

horuseus72
Pioneer
Opcje
Teoretycznie, ale ludzię to czytają i później się zastanawiają i tworzą cały czas posty "czemu nie ma aktualizacji? Przecież oficjalny harmonogram mówił że dziś będzie".

A co do drugiego, to jak najbardziej może tak być.
Dlatego podkreśliłem że to tylko spekulacje.
0 Like
Mlody31
Explorer
Opcje
Ja łatki bezpieczeństwa nie dostałem na listopad chodź zawsze miałem 13 każdego miesiąca łatkę teraz jej nie mam
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Sam już byłem blisko dawania go na forum, ale powiedziałem "nie no, to są pewne daty, to poczekajmy", jak się okazuje, to słusznie. Myślę, że moderator tego Rumuńskiego forum, powinien raczej odstąpić od swojego miejsca w szeregu. Bo o ile była informacja, że chwilowo, tak też nazywał, to oficjalną datą z lekkim opóźnieniem. Rozgłos tego byl spory, a konsekwencje są do dzisiaj.
Mariusz1992
Voyager
Opcje
Ten harmonogram to jest fejk xdd
0 Like
horuseus72
Pioneer
Opcje
Widziałem oficjalny post moderatora na Rumuńskim samsung members przed usunięciem, więc to nie był fejk.
Zwyczajnie tak jak napisałem, albo spekulacje albo musiał usunąć przez opóźnienia.
0 Like
Mariusz1992
Voyager
Opcje
Już to widzę 15 listopada na s22ultra aktualizację
0 Like