Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sieć 2G

(Temat utworzony: 19-01-2022 10:30 AM)
2768 Wyświetlenia
MorfiF
Journeyman
Opcje
Hej,

Czy i ewentualnie jak, można wyłączyć sieć 2G w smartfonie?
0 Like
27 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Teth Witam. W dobie większego zagrożenia jakim jest internet czy e-maile to aż tak siecią 2G bym się nie przejmował. Pozatym są jeszcze regiony i telefony które pracują tylko w takiej sieci, więc jest to jedyna łączność dla takich ludzi. Niektórzy operatorzy maja co prawda zamiar wyłączyć całkowicie 2G i 3G, ale myślę ze to jeszcze daleka droga. Więc nie winiłbym tu zaraz telefonów Samsunga.
mrcpuboss
Explorer
Opcje

Witam,

Wraz z Androidem 12 pojawiła się funkcja wyłączenia sieci 2G.

Jest to przydatna funkcja ze względu na bezpieczeństwo, sieci 2G są przestarzałe i pełne luk bezpieczeństwa.

Niestety u mnie ( Galaxy A53) takiej funkcji nie ma. Czy u Was również?

Przydałaby się możliwość wyłączenia tej sieci a także 3G, umożliwiając korzystanie tylko z 4G/5G.

0 Like
mrcpuboss
Explorer
Opcje
Dziękuję za podesłanie tematów:)
0 Like
mrcpuboss
Explorer
Opcje
Dzień dobry,
Już kiedyś to pisałem ale chciałem wrócić do tematu i poruszyć kwestię, może kolejny głos zainteresuje firmę Samsung. Mamy prawie 2023 rok i Androida 13 a nadal nie możemy wyłączyć w ustawieniach dziurawej jak sito sieci 2g. 
Samsung dba o bezpieczeństwo ale pozwalanie na podsluchiwanie rozmów kartą DVB raczej nie świadczy o jej wysokim poziomie.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Najlepszym miejscem do zgłaszania sugestii jest aplikacja Samsung Members. Poniżej podaję odnośnik do instrukcji.

[Poradnik] Jak zgłosić sugestię do firmy Samsung?
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/porada-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sug...

winicjusz
Apprentice
Opcje
Dobra, co z tym wyłączeniem 2G pod koniec 2024 i OneUI 6.1? Dlaczego nadal tej opcji nie widzę? Od razu tłumaczę pytającym po co mi to - mam taki kaprys i jest mi to potrzebne. Dziurawe jak ser szwajcarski 2G to proszenie się o kłopoty. Poczytajcie o SMS Blasterach.
PatrykF
Expert
Opcje

@winicjusz Możesz próbować jakimiś zewnętrznymi aplikacjami. Wbudowane ustawienia na to nie pozwalają.

0 Like