Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung S8 - roaming telefon nie łączy się z siecią za granicą

(Temat utworzony: 23-07-2019 09:29 AM)
10457 Wyświetlenia
1hemicuda
First Poster
Opcje

Witam

Mam problem z roaming-iem. Mianowicie w ustawieniach zmieniam na wszystkie sieci, ale po ponownym uruchomieniu telefonu znowu jest wybrana opcja tylko roaming krajowy. 

Jeżeli zmienię opcję na wszystkie sieci i jestem za granicą to telefon z automatu nie łączy się z siecią. Trzeba wybrać ręcznie. 

Ktoś spotkał się z podobnym problemem ?

0 Like
1hemicuda
First Poster
Opcje

Zgłoszenie wysłałem. 

Telefon ostatnio się zaktualizował. 

Działa troszkę inaczej. 

Ale z samoczynnym przełączaniem się na tylko roaming krajowy pozostał problem. 

0 Like
joziooo64
Journeyman
Opcje
Ja też tak mam na S8 plus i S9. najnowsze oprogramowanie. Denerwuje mnie to.
0 Like
lswist
Apprentice
Opcje

Czy znalazł ktoś rozwiązanie problemu? 

Mam S9+ I S8 z najnowszymi poprawkami, w sieci Play telefon kupiony nie u operatora. 

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@lswist,

jeżeli masz możliwość sprawdź, jak sytuacja wygląda z kartą operatora, który nie korzysta z roamingu krajowego. Jeżeli sytuacja będzie taka sama, prześlij zgłoszenie zgodnie z instrukcją, którą wstawiłem wcześniej w tym temacie.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
Scifo
First Poster
Opcje

Czy udało się komuś rozwiązać problem? Oprócz w/w wymieniłem dodatkowo kartę SIM na nową - bez skutku. Niestety nie mam karty innego operatora.

0 Like
1hemicuda
First Poster
Opcje

3 razy wysłałem logi.

1. Odpowiedź Samsunga nie ten dział.  Przekierowanie do innego brak odpowiedzi. 

2. Odpowiedź Samsunga naprawione  zostanie przy najbliższej aktualizacji.  Po aktualizacji problem został .

3. Brak podpowiedzi. Olanie sprawy przez Samsunga. 

Generalnie wychodzi na to że lepiej ich telefonów nie kupować. A na rozwiązanie naszego problemu nie ma co liczyć. 

0 Like
Scifo
First Poster
Opcje

Po ponownym uruchomieniu telefonu roaming (wszystkie sieci) również przełącza sie na krajowy.

Przez infolinię pomocy technicznej Samsunga też mnie zbyli. Samsung mnie olewa, to ja olewam Samsunga. Ostatni telefon tej marki.

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@1hemicuda @Scifo skontaktujcie się w tej sprawie z Działem Reklamacji Samsung :smiling-face: https://www.samsung.com/pl/info/contactus/ link na samym środku :winking-face:

0 Like
Members_Avkbbhm
First Poster
Opcje

Witam, mój samsung Galaxy A52S 5G nie łączy się z siecią w Grecji. Po wyladowaniu przez chwile pojawiły się kreski jakby było połączenie z siecią, ale po próbie wysłania smsa pojawił sie błąd. Nie dostalem smsa "powitalnego" z Plusa. Przeprowadziłem wszystkie aktualizacje oprogramowania i aplikacji. Zresetowałem ustawienia sieciowe. Włożyłem kartę SIM z innej sieci (działająca na innym telefonie) i nadal nic. Sprawdziłem też w trybie awaryjnym i spróbowałem ręcznego wyboru sieci - sieć znajduje, ale po próbie polączenia pojawia się komunikat "nie można połączyć się z siecią". Jakieś sugestie co jeszcze mogę zrobić?

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę w ustawieniach sieci komorkowych wybrać sieć 3G I sprawdzić ponownie