Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Naprawa gwarancyjna.

(Temat utworzony: 03-05-2017 02:42 PM)
1698 Wyświetlenia

Też mam ten problem

dw2
First Poster
Opcje
Witam, jaki jest czas naprawy urządzenia będącego na gwarancji. Mieszkam w UK i tam zakupiłem słuchawki Gear IconX, które po miesiącu użytkowania popsuły się. Zgłosiłem w/w fakt do Smmsung UK i otrzymałem potwierdzenie otwarcia procedury gwarancyjnej z nadaniem numeru naprawy. Czekam już prawie miesiąc kontaktując się regularnie z Samsungiem i za każdym razem to samo przepraszamy za utrudnienia i wystawiają nowe zlecenie i nadają nowy numer naprawy. Posiadam juz cztery nadane numery naprawy, a słuchawki dalej nie są naprawione. Pozdrawiam DW
0 Like
9 Odpowiedzi
KonradN
Voyager
Opcje

Cześć @dw2! Przykro mi z powodu sytuacji która Cię spotkała. Procedury Samsung UK są inne niż procedury Samsung Polska. U nas słuchawki reklamowane są bezpośrednio u sprzedawcy, nie u producenta.

Zalecam kontakt z Samsung UK. (https://eu.community.samsung.com/t5/uk/ct-p/uk)

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like
Krystuś
Voyager
Opcje
Hej, 3 tygodnie temu oddałem moje budsy na reklamacje : nie do oficjalnego sklepu Samsunga a do sklepu gdzie zostały zakupione (RTV euro AGD )
Pytanie moje, ile może trwać taka reklamacja?
Mijają dziś 3 tyg a ja żadnej info nie dostałem...
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Krystuś, myślę, że w tym przypadku warto zapytać bezpośrednio obsługę sklepu.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Reklamacja zazwyczaj trwa ok 14dni, ale z braku części może się zdecydowanie wydłużyć. Proszę zadzwonić do sklepu i wyjaśnić tą sprawę. Zdarza się że sklep albo wyślę na E-maila, czy na numer telefonu, albo zapomni poinformować.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Krystuś, reklamacja z tytułu gwarancji producenta czy z tytułu niezgodności towaru z umową (rękojmia)? W obu przypadkach naprawa nie lub odpowiedź nie powinna przekroczyć okresu 14 dni. W przypadku rękojmi brak odpowiedzi w ciągu 14 dni oznacza, że sprzedawca zgadza się na warunki osoby składającej reklamację. W przypadku gwarancji trzeba czekać zgodnie z tym co napisał @_Technik_.

Krystuś
Voyager
Opcje
Dziś SMS że są gotowe do odbioru...
Po miesiącu ale ja nie o tym...
Okazało się że Samsung wysłał moje słuchawki zamiast do Katowic do Lublina....
Znów tydzień czekania, szczerze śmieszne te reklamacje, strasznie dużo czasu, no i jeszcze ta pomyłka
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
To nie pomyłka tylko taka procedura serwisów. Jeśli usterka okaże się dość duża, lub brakuje części do jej naprawy serwis może przesłać do innego odziału. Taka procedura byla za moich czasów i jest do dziś.
Krystuś
Voyager
Opcje
Chyba mnie pan nie zrozumiał
Dostałem wiadomość że są do odbioru, do odbioru w sklepie w którym je reklamowałam. Ale pomylili się i zamiast do Katowic wysłali do Lublina przez pomyłkę
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ja Pana rozumiem. Tylko wytłumaczyłem że może zastac taka sytuacja że z jednego serwisu może przejść do innego. W przypadku takiego sklepu też mają możliwość wysłania do różnych serwisów. Najważniejsze ze zostały naprawione, czy też wymienione na nowe.
Top tags