Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung S7e nie włącza się

(Temat utworzony: 01-04-2019 11:39 AM)
38823 Wyświetlenia
Traumatik89
Journeyman
Opcje

Witam,

Mam problem z moim Samsungiem S7e.

Telefon mam prawie 2lata.

Kilka dni temu telefon wyłączył się i nie chce się włączyć.

Telefon miałem w kieszeni kurtki. Chciałem sprawdzić godzinę i jedyne co zobaczyłem, to migajaca niebieską diodę  od powiadomień (jakbym dostał wiadomość). Ekran był czarny, telefon nie reagował na wciskanie przycisków. Próbowałem zrobić reset - nadal nic. Podłączanie do ładowarki- ani wibracji, ani czerwonej diody, która powinna się zapalić.

Telefon był dosyć ciepły, kiedy to wyjąłem z kieszeni.

Dodam tylko, że w nocy telefon aktualizowałem i dostalem informacje, że aktualizacja nie powiodła się. Nie wiem, jaką to mogła być aktualizacja ponieważ telefon był przez ok 2miesiace zakochany zdjęciami i stwierdziłem, że część przerzuce na komputer.

Przez kilka kolejnych godzin telefon normalnie działał aż do tego momentu, który opisałem na samym początku.

I teraz kilka pytań:

1. Co mogło się wydarzyć?

2. Czy jest jakakolwiek szansa na naprawę bez czyszczenia danych na telefonie?

3. Czy jeśli nie da się naprawić, to czy jest szansa, zeby odzyskac resztę zdjęć z telefonu? 

4. Telefon był wzięty na umowę na 30miesiecy u polskiego operatora w maju 2017. Czy na tel jest jeszcze gwarancja (Czy jest w ogóle sens szukania karty gwarancyjnej)?

Z góry dziękuję za pomoc!

Posdrawiam

38 Odpowiedzi
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@messime

Jeżeli telefon nie reaguje na miękki reset aby wyjść z trybu download mode rozwiązaniem jest już skierowanie urządzenia do serwisu na ekspertyzę. Najbliższy serwis możesz odnaleść : https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@messime spróbuj przedmuchać przeczyść port USB. Samoczynne włączanie się trybu Download, to oznaka podania na wejście USB odpowiedniej rezygnacji, która aktywuje ten tryb automatycznie. Być może w porcie jest mikrozwarcie generujące tę rezystancję. Przedmuchaj, przemyj port alkoholem izopropylowym, w ostateczności wysoko procentowym.

Jeżeli nie pomoże, to tak jak napisali koledzy wcześniej, konieczna będzie wizyta w serwisie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Members_rRrYkaW
First Poster
Opcje

Witam Jestem posiadaczem identycznego modelu Samsunga i parę miesięcy temu przyszła mi aktualizacja, podczas instalacji jej telefon zaczął się dziwnie zachowywać po czym całkowicie się wyłączył i do dziś nie daje żadnych oznak funkcjonalności

Pozdrawiam

0 Like
JustynaM
Moderator
Moderator
Opcje

@Members_rRrYkaW próbowałeś wymusić ponowne uruchomienie przez przytrzymanie przycisku zmniejszania głośności i blokady przez około 15 sekund?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Members_63VzKgT
First Poster
Opcje

Dzień dobry. Mam problem ze swoim S7 Edge. Wyjąłem po pracy telefon z kieszeni i na nic nie reaguje. Mruga niebieska dioda od powiadomień. Po podłączeniu do ładowania nie zmieniła się na czerwony. Kombinacja do restartu trzymanie blokady i podglasniania nic nie pomaga. Proszę o jakaś pomoc. Pozdrawiam

0 Like
MarlenaZ
Explorer
Opcje

Dzień dobry, 

Reset prądowy wykonuję się przy jednoczesnym wciśnięciu przycisku power oraz  przycisku przyciszania. Zalecam, aby zrobić to przy podłączonym telefonie do zasilania. 

Czy po zrobieniu tego co napisałam wyżej nadal jest problem? 

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_63VzKgT  Na forum jest już kilka takich tematów z takim samym objawem jak u ciebie o to jeden z nich.

Samsung S7e nie włącza się

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/samsung-s7e-nie-w%C5%82%C4%85cza-si%C4%...

antych
First Poster
Opcje

I ja mam identyczny problem.
Moje pytanie do Ciebie  brzmi: czy udało się rozwiązać powyższy problem?

0 Like
messime
First Poster
Opcje
Niestety nie, wysłałem gdzieś do naprawy i stwierdzili, że płyta główna do wymiany - czyli naprawa nieopłacalna.
0 Like