Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung S7e nie włącza się

(Temat utworzony: 01-04-2019 11:39 AM)
38801 Wyświetlenia
Traumatik89
Journeyman
Opcje

Witam,

Mam problem z moim Samsungiem S7e.

Telefon mam prawie 2lata.

Kilka dni temu telefon wyłączył się i nie chce się włączyć.

Telefon miałem w kieszeni kurtki. Chciałem sprawdzić godzinę i jedyne co zobaczyłem, to migajaca niebieską diodę  od powiadomień (jakbym dostał wiadomość). Ekran był czarny, telefon nie reagował na wciskanie przycisków. Próbowałem zrobić reset - nadal nic. Podłączanie do ładowarki- ani wibracji, ani czerwonej diody, która powinna się zapalić.

Telefon był dosyć ciepły, kiedy to wyjąłem z kieszeni.

Dodam tylko, że w nocy telefon aktualizowałem i dostalem informacje, że aktualizacja nie powiodła się. Nie wiem, jaką to mogła być aktualizacja ponieważ telefon był przez ok 2miesiace zakochany zdjęciami i stwierdziłem, że część przerzuce na komputer.

Przez kilka kolejnych godzin telefon normalnie działał aż do tego momentu, który opisałem na samym początku.

I teraz kilka pytań:

1. Co mogło się wydarzyć?

2. Czy jest jakakolwiek szansa na naprawę bez czyszczenia danych na telefonie?

3. Czy jeśli nie da się naprawić, to czy jest szansa, zeby odzyskac resztę zdjęć z telefonu? 

4. Telefon był wzięty na umowę na 30miesiecy u polskiego operatora w maju 2017. Czy na tel jest jeszcze gwarancja (Czy jest w ogóle sens szukania karty gwarancyjnej)?

Z góry dziękuję za pomoc!

Posdrawiam

38 Odpowiedzi
Kostka
Apprentice
Opcje

Witam

Moj s7 edge zawiesił sie, nastepnie wyłączył i nie można go ponownie uruchomić. Nie reaguje również na jednoczesne wciśnięcie klawisza głośności w dół oraz klawisza zasilania. Świeci sie jedynie niebieska dioda. Prosze o informacje co mogło się stać i czy telefon powinnam reklamować u operatora czy w serwisie? Telefon kupilam w kwietniu 2016.

0 Like
Grzesiek1
Pioneer
Opcje
Telefon aktualizowany byl?
0 Like
Kostka
Apprentice
Opcje

Tak, jakis czas temu zaktualizowam się

0 Like
Grzesiek1
Pioneer
Opcje
Kij wie wina oprogramowania może, jak gwarancja to na serwis
0 Like
Grzesiek1
Pioneer
Opcje
Brat ma ten telefon, i napierdzielal kiedyś bo mu się zamulił
0 Like
Pahel
Journeyman
Opcje
Hej, sorry, że odkupuję ale chciałbym wiedzieć czy wysłałeś go do serwisu i jaka była usterka bo u mnie dzisiaj po częstym restartowaniu zrobiłem wipe reset i jest czarny ekran, świeci tylko niebieska dioda. Kombinacje przycisków na uruchomienie nie działają. Pozdrawiam
0 Like
Kostka
Apprentice
Opcje

Hej, telefon oddałam na gwarancję. Okazało się, że padła płyta glowna:/ Naprawa przebiegła bez problemu.

Grzesiek1
Pioneer
Opcje

Brak opcji usunięcia komentarza. 

0 Like
Grzesiek1
Pioneer
Opcje
Zdarzył mi się ten przypadek niedawno w Note 8 że telefon sam z siebie się zresetował, okazało się że pojawiła się druga aktualizacja oprogramowania, a że dawno nie aktualizowałem no to wyskoczyło powiadomienie. Zainstalowałem te poprawki zabezpieczeń z MAJA. A z CZERWCA nowe jeszcze nie I okazuje się że problem zniknął.
0 Like