Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bezpieczeństwo telefonu- jak się upewnić.

(Temat utworzony: 15-11-2020 11:16 PM)
2555 Wyświetlenia
Manafaj
Pathfinder
Opcje
Cześć, mam pytanie co do sprawdzenia czy telefon jest bezpieczny. Czy skany Kasperskym i Malwarebytes, które nic nie wykrywają mogą być doświadczeniem, że na telefonie nie ma żadnych wirusów ani niepożądanych plików?
37 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Telefon posiada wbudowany antywirus. Aby do niego przejść wybierz: Ustawienia>Pielęgnacja urządzenia>Zapezbieczenia.
Manafaj
Pathfinder
Opcje
Zrobiłem skan. Też nic nie wykrylo. Czyli telefon jest bezpieczny?
0 Like
FarmiZiomal
Explorer
Opcje
jeśli po skanie pojawił się taki obrazek to nie masz się czego bać, pozdrawiam

Screenshot_20201116-054332_Device care.jpg

0 Like
Manafaj
Pathfinder
Opcje
Nie po skanie antywirusem wbudowanym, ale gdy zrobiłem pielęgnację to tak się stało, z tym że zamknięto 3 aplikacje w tle a nie 2 jak u Ciebie.
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Tak zgadza się, jeśli telefon nic nie wykrył to jest wszystko w porządku.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Manafaj  Dokładnie tak jak napisał kolega @Kacper2  wbudowany antywirus w zupełności wystarczy. 

Manafaj
Pathfinder
Opcje
Czyli jeśli nic nie wykrylo to nie mam się czym przejmować?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy masz jakieś podejrzenia odnośnie możliwości zainfekowania Twojego telefonu? Pamiętaj, że programy antywirusowe nie gwarantują 100% bezpieczeństwa. Wszystko zależy od aktualności tego typu aplikacji. Jeżeli zagrożenie jest nowe to może się zdarzyć, że nie zostanie wychwycone przez skaner. Podejrzewam jednak, że skoro sprawdziłeś telefon w różnych aplikacjach antywirusowych to ryzyko pominięcia zagrożenia jest minimalne.

Manafaj
Pathfinder
Opcje
Jeżeli doszło do infekcji to musiałoby się to stać kilka miesięcy temu, miałem wtedy problem z wirusem na komputerze i wydaje mi się, że jedyna opcja na infekcje była wtedy. Teraz chciałem się upewnić gdyż ktoś ukradł mi jedno z kont (na szczęście już odzyskane) i chciałem wyeliminować możliwość zainfekowanego sprzętu.
Jednakże ani wtedy ani teraz skany na telefonie nic nie wykrywają.
0 Like