Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung j6+ Nie działa Recovery oraz Download Mode

(Temat utworzony: 21-08-2019 11:42 PM)
1107 Wyświetlenia
AdekHadek90
Student
Opcje

Witam.

Jesteście moją ostatnią deską ratunku !!!

Mam problem z Samsungiem SM-J610F. Wczoraj dziewczyna przyniosła mi ów sprzęt i stwierdeniem: "Wyłączył się i nie mogę go włączyć ponownie"

Walczę od wczoraj i do teraz jedyna reakcja urządzenia jaką udało mi się "uzyskać":

1. Podczas włączania telefonu naciskam POWER, Vol+ oraz Vol-*

*(Kombinacje [Power + Vol+] , [Power + Vol-] , [Vol- oraz Vol- i USB] nie przynoszą jakiejkolwiek reakcji)

2. Po 10 sekundach "trzymania" wszystkich przycisków ekran "miga" raz i po chwili startuje logo.

3. Po chwili logo znika i kolejno przechodzą ekrany Download Mode, No Command i Recovery (Pierwsze kilka linijek przed poprawnym załączeniem) a na końcu mam Androidka z trójkątem i telefon się wyłącza.

Urządzenie nie przejawia reakcji na ładowanie przewodowe jak i bezprzewodowe.

Odin i Smart Switch na Windowsa nie są w stanie wykryć telefonu

Jeśli ktoś ma jakiekolwiek pomysły to będę dozgonnie wdzięczny.

3 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@AdekHadek90  Czy widziałeś ten temat Hart reset ? Jak sam napisałeś że telefon nie jest wykrywany przez komputer to nie wiele możemy Ci pomoc dlatego że jest oficjalne forum Samsung i nie udzielamy żadnych porad. A poza tym masz telefon na gwarancji to czemu nie możesz się z nim udać do serwisu ? https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

AdekHadek90
Student
Opcje

@vdsl2

Dziękuję za szybką odpowiedź choć szkoda że bez zrozumienia.

1. Nic nie wspominałem na temat Gwarancji gdyz bladego pojęcia nie mam czy telefon mojej szanowne został zakupiony przez nią z salonu czy z innego Allegro.

Ustalę to jeszcze dzisiaj i częściowo będę mądrzejszy. 

2. Mam nadzieję że przeczytałeś * w punkcie 1 wyjaśniającą że kombinacje klawiszowe nie przynoszą rezultatu. 

3. Postaram się dzisiaj dołączyć filmik z "poczynaniami" telefonu żeby lepiej zobrazować mój problem. 

4. Jeśli na Oficjalnym Forum Samsunga nie udziela się porad to jaki jest sens jego prowadzenia żeby nie pokusić się o stwierdzenia "sens istnienia". 

5. Nawiązując do punktu 4 mojej odpowiedzi: To gdzie mam szukać pomocy jeśli nie tutaj?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AdekHadek90, obawiam się, że wykorzystałeś już wszystkie możliwości, które można wykonać w warunkach domowych. Uważam, że w tym wypadku konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym. Kolega @vdsl2 miał na myśli, że na forum nie możemy udzielać wskazówek, które mogą naruszać warunki gwarancji czyli innymi słowy nie przekazujemy informacji o nieoficjalnych sposobach ingerencji w oprogramowanie telefonu. Tak czy inaczej uważam, że w tym wypadku niewiele uda się zdziałać zgodnie z tym co napisałem w pierwszym zdaniu. Jeżeli na telefon jest gwarancja to zachęcam do skorzystania z usług serwisu.